filmnyheder

Skrevet den 29 maj, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Når “kreative uenigheder” kommer i vejen!

Mange gange i Hollywoods historie, er instruktører blevet fyret og erstattet med andre. Begrundelsen er tit og ofte en forklaring, som er ved at være en gammel kliché indenfor filmindustrien. “Kreative uenigheder” eller “creative differences”, som det hedder på engelsk.

Den forklaring blev også brugt under optagelsen på ‘Solo: A Star Wars story’, som i øjeblikket kører i alverdens biografer. Det er ingen hemmelighed, at de oprindelige instruktører, Phil Lord og Chris Miller blev erstattet af den meget mere erfarne Ron Howard, der ca. filmede 70% af filmen om. Og denne erstatning skete trods at Lord og Miller kun var få uger fra at færdiggøre filmen.

Her ses Phil Lord og Chris Miller sammen med skuespillerne, da produktionen startede.

Ifølge skuespillerinden Emilia Clarke, som spiller karakteren Qi’ra i filmen, så brugte de to oprindelige instruktører dagevis på at eksperimenterer. Hvilket ikke faldt i god jord hos LucasFilms direktør og producer, Kathleen Kennedy. For når man leger med mange penge, så er det nok ikke en god idé at lege Lars von Trier eller Nicolas Winding Refn, hvilket nogle har været heldige at slippe afsted med (f.eks. da Ridley Scott lavede ‘Blade Runner’). Men nu er det jo ikke første gang dette sker hos LucasFilms, da der også var problemer med ‘Rouge One’, hvor scener blev omskrevet og filmet om.

Kathleen Kennedy, direktør og producer for LucasFilm

Om vi nogensinde kan være så heldig at se Lord og Millers version, ja det er uvist. Deres film skulle eftersigende være mere mørk og rå, end Howards version, hvilket allerede automatisk gør mig mere interesseret. Vi må se hvad fremtiden bringer, og om Lord og Miller får lidt oprejsning i Galaksen!

Billede copyright: LucasFilm

Tags: , , , , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑