Efter syv år er vi nået til sidste og afgørende sæson af Mad Men..." /> Når Waterloo mangler sit Waterloo  - Filmpuls

streamingserier

Skrevet den 1 april, 2015 | af admin

0

Når Waterloo mangler sit Waterloo 

Efter syv år er vi nået til sidste og afgørende sæson af Mad Men – en serie, som har vundet talrige priser og hæder, og har været en af de centrale aktører i genoplivningen af serien som et kvalitetsmedie.

Men giver Matthew Weiner serien en afslutning, som er den værdig?

Det kigger vi nærmere på nedenfor, hvor vi tager højde for at du har set alle de tidligere sæsoner på Netflix.

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 10.46.51

I seks sæsoner har vi bl.a. fulgt Don’s dødsdrift, Joans kompromisser, Petes frustrationer og Peggys ensomhed og kønskamp på et mandsdominerent arbejdsmarked i et mandsdomineret samfund, foruden en sammenfletning af deres personlige fortællinger i en større – foranderlig – samfundsmæssig kontekst. Megan spurgte engang Peggy: ‘What is wrong with you people?’, og svaret er klart. De er Mad Men; ulykkelige og frustrerede mennesker, hvis job er at skabe mere ulykkelighed.

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 10.47.31

Men så kom sidste sæson: Waterloo. Nu er det tid til den afsluttende kamp – de afsluttende goodbyes. Lykken vender sit ansigt til vores hovedpersoners fordel. Peggy vinder en kæmpe kampagne med Burger Chef og genoptager venskabet og samarbejdet med Don, Roger vinder slaget om Don på arbejdspladsen, så han kan beholde sit job, Joan og Pete bliver millionærer, Armstrong betræder månen for første gang (i alt fald i filmen) og Bert Cooper dør smilende. Og syngende (ja, du læste rigtigt). Sally forsøger at finde sig tilpas i sin teenagekrop mellem Don og Betty. Kun Megan synes at løbe mod klippeskrænten. Skuespillerinden der havde det hele i de tidligere sæsoner, som sad på den bedste restaurant, med udsigt over byen, hvor hun var et kendt ansigt, så en kendt hustru – men nu, i en ny by, er ingenting, andet end en up-coming skuespiller blandt mange.

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 10.48.08

Hvert afsnit kunne være afslutningen på hele serien, hvorfor det føles som om sæsonen – og afslutningen – trækkes i langdrag. Ikke alle spørgsmål besvares, og enkelte tråde holdes åbne – bl.a. hvorvidt Peggy formår at opnå direktørstatus i fremtiden, om Sally bliver som sin far eller mor, om Don og Megans ægteskab holder – men den pludselige og gennemtrængende – og omsiggribende – jubeloptimisme, bliver kvælende. Trods titlen Waterloo, synes kampen i Mad Men sæson 7, at være udkæmpet med vandpistoler uden styrke. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne citere Bert og sige ‘Bravo!’, men der er ingen rosende udråb at give til Matthew Weiner i denne omgang.

Tags: ,


Om skribentenTilbage til toppen ↑