Det jo altid subjektivt, alt efter hvilke film og filmskabere man er fan af, hvor..." /> Nogle af de fedeste easter eggs i film - Filmpuls

vi anbefaler

Skrevet den 15 april, 2017 | af Line F. Svare

0

Nogle af de fedeste easter eggs i film

Det jo altid subjektivt, alt efter hvilke film og filmskabere man er fan af, hvor fedt man synes et easter egg er.
Måske tænker du nu; hvad fanden, jeg ved godt det påske, men hvorfor taler hun dog om påskeæg?

Et easter egg er en skjult detalje, som er en lille “gave” til de rigtig nørdede. Det er mest typisk i spil, hvor man oprigtigt og ihærdigt skal lede efter dem, for at finde dem. Et easter egg har som regel ikke noget med den narrative fortælling eller univers at gøre, men er blot en lille sjov kommentar eller gave fra skaberne af spillet, filmen, softwaren osv.
I film kan man ikke interaktivt lede efter et easter egg, men man kan lede med øjnene, og de gemmer sig ofte rigtig god i billedet. Det er dog ikke altid små detaljer som gemmer sig i den visuelle del af et film, det kan ligeledes være stort og eksplicit, fx i en replik. Det fede ved disse easter eggs er dog, at de ofte er referencer til andre film eller filmskaberne bag, hvilket betyder  man have en vis baggrundsviden, for at fange netop dette slags easter egg.

På redaktionen har vi talt om forskellige easter eggs, og nogle af de skabere som er gode til at lave dem. Så her følger en lille liste.

Glædelig påske til jer derude!

Edgar Wright

Nicolaj kalder instruktøren Edgar Wright den ukronede konge af easter eggs. Det er især i hans film ‘Scott Pilgrim vs the wold’ at det kommer til udtryk.
Men først vil jeg nævne en fed detalje i hans Cornetto Trilogy. Han forklarer nemlig hele plottet omkring 10 minutter inde i filmene – selvfølgelig uden man som publikum ved det. I ‘Shaun of the Dead’ er det f.eks. mens hovedkarakterne fortæller om hvad planen er for næste dag. I ‘Hot Fuzz’. er det i flere kommenterer igennem filmen og i ‘World’s End’ er det navnene på pub’sne der giver svarene. En rimelig cool detalje, som man skal se filmene flere gange for at fange.
Derudover er actionfilmen ‘Hot Fuzz’ fyldt med referencer til andre actionfilm. Det er alt fra gadenavne til måden Simon Pegg’s karakter løber på.

‘Scott Pilgrim vs the world’ er en filmatisering af tegneserien, og det er derfor oplagt at lægge en masse easter eggs ind, som peger tilbage på filmens forlæg. Alle de t-shirts der bliver brugt i filmen blev f.eks. special lavet fra tegneserien. Derudover er der lydeffekter og små kommentarer fra andre karaktererne, som kan genkendes fra tegneserien eller er skjule interne jokes for fans. Filmen har også en hel del små referencer til computerspillet ‘Zelda’, samt andre spil og tegneserier.Pixar

Folkene bag Pixar-film har nørdet enormt meget med, at lægge små detaljer ind i deres universer. Deres easter eggs er ofte karakterer eller genstande fra tidligere film, som man virkelig skal holde øje med at fange. Det kan være en nemo-bamse som pludselig dukker op i ‘Monsters Inc’, figurer fra Pixars første kortfilm og underbukser i ‘Ratatouille’ med Mr. Incredibles logo på. Nummeret A113 går igen i mange film, og er nummeret på det klasserum hvor mange af de første Pixar-skabere blev undervist. Derudover går den samme pizza-leveringsbil igen i (næsten) alle film.
Der er dog også referencer til en hel del andre film, som ikke er Pixar – fx har Toy Story en hel del ‘The Shining’ easter eggs. Disse easter eggs kan man virkelig bruge lang tid på at sidde og lede efter!

Det mest cool ved de mange easter eggs er, at de faktisk viser, at alle Pixar-film foregår i det samme univers – noget som Disney selv har sagt er rigtig. Rimelig cool.Quentin Tarantino

Instruktøren Quentin Tarantino er også god til at lægge forskellige nørdede easter eggs ind i sine film. En fed en af slagsen, er i ‘Pulp Fiction’, hvor Mia fortæller om sin TV-pilot ‘Fox Force Five’, der omhandler et “female hit squad” hvis medlemmer, ifølge Mias beskrivelse, passer perfekt på The Deadly Viper Assassination Squard i Tarantinos efterfølgende film ‘Kill Bill’: Elle Driver (blond girl), Sofie Fatale (french girl), Vernita Green (black girl), O-ren Ishii (Japanese girl) og The Bride (Mias karakter – spillet af Uma Thurman igen).

Derudover er Tarantino jo en rigtig filmnørd, og referer derfor ofte til andre film – især The Hateful Eight har en del western referencer og easter eggs.

Star Wars

Der er ikke nogle tvivl om, det er enormt oplagt og populært at have Star Wars referencer og easter eggs i sin film. Det er uundgåeligt med en så stor franchise klassiker, med nogle af de mest nørdede fans. En af de fedeste easter eggs er i ‘Indiana Jones: Raiders Of The Lost Ark’, hvor der kort vises en stolpe med hieroglyffer – heriblandt nogle der ligner R2D2 og C-3PO. Generelt er der en del Star Wars easter eggs i Indiana Jones-filmene.

Marvels direktør Kevin Feige er en stor Star Wars-fan, og derfor skulle der i alle film i Marvels cinematic univers fase 2, være mindst én som fik hugget en arm af – et easter egg som referer til ‘The Empire Strikes Back’, hvor Luke får skåret armen af.

Men også i Star Wars-filmene selv, kan man finde easter eggs. En af de fedeste eksempler er i Star Wars Episode 1, hvor der dukker tre rumvæsener op, som er af E.T’s slags. 

Har I selv fundet nogle fede easter eggs?

Tags: , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑