Forskere på Geena Davis Institute on Gender in Media har sammen med ..." /> Nyt softwareprogram udregner uligheden på film - Filmpuls

pulsen

Skrevet den 18 september, 2016 | af Line F. Svare

0

Nyt softwareprogram udregner uligheden på film

Forskere på Geena Davis Institute on Gender in Media har sammen med Google lavet et softwareprogram som kan regle ud hvor meget tid skuespillere har på skærmen. Det har fået navnet ‘Geena Davis Inclusion Quotient’ og kan analysere 90 minutters film på 15 minutter. Programmet er blevet brugt til at regne ud hvor meget skærmtid henholdsvis mænd og kvinder har.

Det jo ikke ligefrem en overraskelse at der er ulighed i filmbranchen, eller at der er mindre plads til kvinder på skærmen. Det har vi også skrevet om tidligere, bl.a. i en artikel om den danske filmbranche og en puls-artikel om ulighed i Hollywood generelt.

Programmet har analyseret de 200 mest populære film i 2014 og 2015, og resultatet viser, at mænd har dobbelt så meget tid på skærmen samt siger dobbelt så meget, i forhold til kvinderne. Samtidig er det kun 17% af filmene som faktisk har kvindelige hovedroller – men heller ikke her får kvinderne lov til at udfolde sig, da mændene i filmene næsten har lige så meget tid som kvinderne.

Tags: ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑