Optagelserne til 'Skammerens Datter' er netop afsluttet, og nu lø..." /> Nyt ungt stjerneskud får hovedrollen i Skammerens Datter - Filmpuls

filmnyheder Nordisk film har i dag offentliggjort hvem der skal spille Dina i 'Skammerens Datter'. Valget faldt på den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup.

Skrevet den 9 maj, 2014 | af Jeppe Andersen

0

Nyt ungt stjerneskud får hovedrollen i Skammerens Datter

Optagelserne til ‘Skammerens Datter’ er netop afsluttet, og nu løftes sløret endeligt for, hvem der spiller den store og altdominerende hovedrolle som pigen Dina.

Efter måneders casting med over 4.000 piger over hele landet faldt valget på den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup. Rebecca går til dagligt i 6. klasse og bor på Østerbro i København med sin familie. Rollen som Dina er Rebeccas første oplevelse som filmskuespiller. I filmen spiller 13-årige Petra Maria Scott Nielsen fra København rollen som Dinas veninde, Rosa.

“Jeg vidste fra starten, at det ville være svært at finde to piger, som kunne leve op til de store forventninger, som jeg  havde til rollerne som Dina og Rosa. Vores dygtige caster søgte med lys og lygte og flere tusinde dygtige piger over hele landet mødte op til vores castings. Pludselig dukkede både Rebecca og Petra op, nærmest ved en tilfældighed. Men allerede ved vores første møde, var jeg sikker på, at vi havde fundet virkelighedens svar på Dina og Rosa i de to piger, – det kunne simpelthen ikke blive bedre”, fortæller instruktør Kenneth Kainz og glæder sig ved tanken om alt det, som biografpublikummet har i vente.

Næste års danske storfilm med et stjernebesat cast og topnavne bag kameraet er baseret på første bind af Lene Kaaberbøls højt elskede bestseller-serie. ‘Skammerens Datter’ er instrueret af Kenneth Kainz og manuskriptet er skrevet af den Oscar®vindende Anders Thomas Jensen, baseret på den første bog i Lene Kaaberbøls succesrige fire-binds bestsellerserie.

Lene Kaaberbøls fire bøger om Skammerens Datter er trykt i utallige oplag i Danmark og Skandinavien og er solgt til udgivelse i mere end 25 lande, hvilket gør Kaaberbøl til en af de mest oversatte danske børne- og ungdomsforfattere nogensinde. Sammen med Agnete Friis har Lene Kaaberbøl også skrevet kriminalromaner for voksne, bl.a. Drengen i kufferten, som blev New York Times Bestseller både i 2011 og 2013.

første set-billeder fra Skammerens Datter, der i dag har afsløret at den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup skal spille hovedrollen Dina.

På rollelisten ses også Peter Plaugborg som Drakan (tv-serien 1864, Flammen og CitronenSubmarinoKvinden i buret), Jakob Oftebro som Nico (1864, Kon-Tiki, Frihedskæmperen Max ManusLev Stærkt), Søren Malling som Våbenmesteren (1864, Borgen, Kapringen), Allan Hyde som Davin (tv-serien True Blood, Den som dræber), Maria Bonnevie som Skammeren, Melussina (Belle du Seigneur, Uskyld, En chance til), Stina Ekblad som Dama Lizea (Den skaldede frisør, tv-serien Krøniken), Laura Bro som Fru Petri (En kongelig affære, Dirch) og Olaf Johannessen som Mester Maunus (tv-serierne 1864, Forbrydelsen, Blekingegade).

Tags: ,


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑