CPH:DOX

Oplev ‘Psykose i Stockholm’ på CPH:PIX

Nordisk Film Spring, Garagefilm International AB og CPH:PIX præsenterer Maria Bäcks dansk-svenske drama ‘Psykose i Stockholm’, der har premiere på CPH:PIX den 6. december. ‘Psykose i Stockholm’ er dokumentarinstruktøren Maria Bäcks spillefilmsdebut, inspireret af hendes eget liv og erfaringer. Med humor i det mørke skildrer filmen en ung teenagepiges forsøg på at håndtere sin mors tiltagende psykose på en weekendtur til Stockholm. Mor og datter spilles af henholdsvis Josefin Neldén, der også er aktuel i den svenske dramaserie Familien Löwander på DR, og debutanten Josefine Stofkoper, der tilmed er blevet nomineret til en Rising Star Award på Stockholm Film Festival for sin præstation i ‘Psykose i Stockholm’.

‘Psykose i Stockholm’ er åbningsfilm på dette års CPH:PIX, der afvikles den 6. – 13. december 2020. Filmen er dertil nomineret til CPH:PIX’s talentpris, hvor filmen er i konkurrence med syv andre danske debutfilm.

Filmens handling
En mor og hendes datter er på vej til Stockholm for at fejre datterens 14-års fødselsdag. Allerede i toget begynder moderen at opføre sig underligt, og datteren frygter, at endnu en psykose er ved at overtage hendes mor. Trods tegnene prøver de at gennemføre ferien efter planen. Da moderens tilstand forværres, står datteren alene tilbage og må udforske Stockholm på egen hånd i nogle ensomme, magiske dage og nætter. ‘Psykose i Stockholm’ er et stemningsfyldt drama om en fantastisk og betingelsesløs mor- og datterrelation.

‘Psykose i Stockholm’ giver en enestående indsigt i et barns oplevelser med en psykisk syg forælder.  

CPH:DOX

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.