foto: Henrik Ohsten / Zentropa

Optagelserne til Zentropa og Thomas Vinterbergs ‘Druk’ er i gang igen!

Efter en pause er Zentropa igen i gang med optagelserne til Thomas Vinterbergs kommende danske film ‘Druk’.
I dag kan Zentropa med nogle ugers forsinkelse fortælle om ‘Druk’ og offentliggøre rollebesætningen. ‘Druk’ er et dansk drama skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm. Optagelserne finder sted i København, Nordsjælland og Västra Gotäland i Sverige.

Mads Mikkelsen tilbage i dansk film

Mads Mikkelsen vender tilbage til dansk film efter en række store internationale roller. Han spiller hovedrollen som gymnasielæreren Martin, og i de øvrige tre store bærende roller ses Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang som Martins venner og kolleger.

I rollen som Mads Mikkelsens kone finder vi den svensk-norske stjerne Maria Bonnevie, mens Helene Reingaard Neumann spiller Magnus Millangs kone Amalie. Som rektor på det gymnasium, hvor en stor del af filmen udspilles har Susse Wold sin første filmrolle siden sin Bodil- og Robert-belønnede indsats i ‘Jagten’.

Handlingen

Der findes en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. At alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger. Vi kender det godt; efter de første glas vin løfter samtalen sig, mulighederne åbner sig. Martin er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt.  Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit. Opmuntret af teorien kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Hvis Churchill vandt Anden Verdenskrig i en tæt tåge af spiritus, hvad kan de stærke dråber så ikke gøre for dem og deres elever? 

‘Druk’ får forventet biografpremiere 27. august næste år. 

header foto: Henrik Ohsten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.