interviews Peter Weller Sons of Anarchy

Skrevet den 11 marts, 2015 | af Karen Sandal Fothergill

0

Peter Wellers syn på ‘Sons of Anarchy’

Peter Weller nåede at instruere flere episoder af ’Sons of Anarchy’, og i sæson 6 og 7 fik han rollen som den korrupte betjent Charles Barosky. Her er hans mini-analyse af serien.

“Kurt Sutter har en kandidatgrad i “History of theatre”, og han ved alt om minimalistisk teater, nihilisme teater og absurd teater. Jean Genet er en af hans favoritter. Og hvis du virkelig betragter Hamlet overfladisk, så har du ’Sons of Anarchy’.

Du kan også se det som en homofobisk biker historie, hvilket mine racistiske svigerforældre i Georgia gør. Fordi det er homofobiske, racistiske hvide drenge på motorcykler, der tæsker farvede mennesker. Og det er den del af showet, som de godt kan lide. De ser ikke Hamlet-aspektet.

Men hvis vi så tager det lidt videre, så er det en fortælling om en lille gruppe selvtægtsmænd og en afsmittende effekt på økonomien. Du har den her gruppe af folk, der egentlig passer på dig, og du opretholder ikke loven der, for det gør, at økonomien kan holde sig kørende. Det er løst baseret på, hvordan motorcykelklubberne var tilbage i 50erne og 60erne i Modesto. Så hvis du analyserer ’Sons of Anarchy’, så er der et politisk budskab, et økonomisk budskab. Det hele er baseret på økonomi, og det er ikke ud fra det synspunkt om at få den største bid af kagen. Ingen bliver nogensinde rige i ’Sons of Anarchy’, ikke engang de mexicanske karteller. Men det er økonomisk manipulation. Det er det, de har gang i. Har nogen nogensinde set serien ud fra den vinkel?

Har du fået set ‘Sons of Anarchy‘? Og er du enig i Peter Wellers analyse, eller har du en bedre fortolkning af serien?

 

Tags: ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑