"Chaos is order yet undeciphered" Klubben har d..." /> Februar: Pulsklubben har valgt….. - Filmpuls

filmnyheder pulsklubben

Skrevet den 3 marts, 2015 | af admin

0

Februar: Pulsklubben har valgt…..

“Chaos is order yet undeciphered”

Klubben har denne gang valgt den samfundskritiske, dystopiske sci-fi thriller ‘Enemy’ af Denis Villeneuve med mr. Gyllenhaal i (dobbelt)hovedrollen.

I couldn’t be more happy!
Det er en af de her film, som vil få dig til at sove uroligt om natten. Ikke fordi den er uhyggelig som en gyser. Men fordi dens mening og symbolik kryber ind under huden på dig, ligesom de her store langbenede edderkoppevæsner i filmen.

Filmen er baseret på José Saramagos roman ‘The Double’ fra 2002, der skal læses som en indirekte kritik af mennesket ubevidste selvstyring og underlægning af et totalitært styre, som begrænser dets bevægelses- og tankefrihed  – indhyller det i et labyrintisk og ubrydeligt edderkoppespind … Gyllenhaal spiller mesteligt den dobbelte rolle som den anarkistiske borger og den (selv)undertrykte borger – som to sider af samme person. Hele filmen er holdt i en gullig belysning, som skaber en underliggende følelse af ubehag og sygelighed. Men det er det jeg vil afsløre om handlingen … resten må I selv se! 

Som vi tidligere har nævnt, er du velkommen til at komme med  forslag til, hvordan vi kan gøre Pulsklubben endnu bedre og mere engagerende, så hold dig ikke tilbage! Vi vil nemlig gerne skabe de bedste rammer for en online filmklub. Hvis du har nogle forslag til film vi alle skal stemme om, så skriv en privat besked til os på vores Facebook side.


Om skribentenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑