Medierådet har brug for en seriøs hårdtsvingende håndflade, ogs..." /> Ratingssystemet har brug for en revurdering - Filmpuls

Skrevet den 5 september, 2014 | af Anders Bjerg

Ratingssystemet har brug for en revurdering

Medierådet har brug for en seriøs hårdtsvingende håndflade, også i Danmark…

Nu ligger landet sådan, at denne video ikke drejer sig om det danske ratingssystem, men om det amerikanske. Så kunne man i den forbindelse fristes til at tro, at det er 18 minutters absolut og komplet ligegyldig info, at få kylet i hovedet på sådan en dejlig fredag aften. Men der må man lige fjerne hornbrillerne fra næsen engang, og se lidt klarere på tingene for det er et stort problem også i Danmark.

“PG-13” er mere eller mindre det amerikanske svar på vores “11”, og derfor også i lige så store problemer mht. omkringkastende uforståelige aldersgrænser, der bare lader til at lande sådan lidt tilfældigt hvor det nu føles passende. Der er absolut INTET hold i noget som helst, og lidt blod her og der kan resultere i en “15”-mærkat herhjemme, mens en generøs bunke nøgne kvinder med udsigt på 360 grader i alle leder, kanter og former samt grovkornet voksensnak fra den aller øverste skuffe,  IKKE modtager andet end “A for alle” eller “7”. Hvad i al verden er meningen?!

Dette emne skulle egentlig have været omdrejningspunktet i mit opfølger-indlæg til artiklen “For lang forfilm, for lidt real film” – hvor længden og indholdet i trailers fik en ordentlig tur i meningsmaskinen – men denne video beskriver det så flot at det næsten er unødvendigt. Vores ratingssystem er dog stadig en smule anderledes, og vi har også andre holdninger herhjemme; så hvis efterspørgslen er passende, så kan sådan et indlæg her på filmpuls.dk måske alligevel blive en realitet? Indtil videre, kan denne video i hvert fald nydes og studeres, for det er bestemt interessant (og ikke mindst sandt) info der bliver diskuteret!

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

/ Film er en fantastisk udtryksform, som jeg elsker at blive informeret, stimuleret og provokeret af. Der er uendelige muligheder, genre og stilarter gemt i filmmediet og jeg brænder for at finde og opleve hver og en. Film har forskellige udgangspunker, og det er også, hvad jeg er determineret på at bedømme ud fra. En god film er en film, der lykkedes på sine egne præmisser... hvad de så end måtte være.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑