filmnyheder

Skrevet den 15 marts, 2019 | af Jakob Sørensen

0

Red Sonja-projekt skal finde ny instruktør

‘Red Sonja’ er en tegneserie-karakter, der blev skabt tilbage i starten af 70’erne, som en kvindelig version af ’Conan Barbaren’. En filmatisering blev det såmænd også til i 1985 med vores egen danske Brigitte Nielsen og selveste Arnold Schwarzenegger i hovedrollen – dog ikke som Conan-karakteren. Men filmen blev både et kritisk flop, såvel som et flop ved billetlugerne, og derfor blev planerne om en efterfølger skrottet. Alligevel så fortsatte ’Red Sonja’-karakteren med at være en succes ved tegneseriestandene, og i løbet af de sidste 10 år har rygterne floreret om et muligt ”reboot” af karakteren på det store lærred.

Plakaten til filmen fra 1985

Amber Tamblyn

Planer om at bringe ’Red Sonja’ tilbage er altså i støbeskeen, og det kan vi takke Millennium Films for (studiet bag ’The Expendables’ filmene). Både Rose McGowan og Amber Heard er blevet sat som mulige favoritter til at få titelrollen som ‘Red Sonja’, imens instruktører som Simon West og Bryan Singer er blevet sat på projektet. Singer var også en aktiv deltager i projektet, indtil hans gamle sager omkring seksuel omgang med mindreårige drenge igen kom op til overfladen – ikke mindst efter han blev fyret fra ’Bohemian Rhapsody’ filmen. Singer blev derpå smidt af ’Red Sonja’-projektet, men er endnu ikke officielt fyret af studiets direktør Avi Lerner, der også selv kæmper med beskyldninger omkring seksuelle krænkelser.

I kølvandet af at Singer har fået sparket, så har en ny person meldt sig selv på banen som projektets mulige styrmand. Hendes navn er Amber Tamblyn, som nok mest er kendt som skuespillerinde fra serier og film såsom ’The Sisterhood of the Traveling Pants’ og ’The Grudge 2’. For tre år siden havde hun debut som instruktør med dramaet ’Paint It Black’ og har lige siden ledt efter nye projekter. Mange taler også om, at filmen burde blive instrueret af en kvinde – og hvis nogle er kvalificeret, så er det Tamblyn. Ikke kun fordi hun har erfaring med at lave film, men også fordi hun selv er fan af karakteren, hvilket hun beviste med dette tweet på sin Twitter-profil:

’Red Sonja’ er ikke den nemmeste tegneseriekarakter at portrættere på film. For hun er faktisk en kompleks karakter, der rummer en lang og voldelig historie, som ikke just er det rene eventyr som for eksempel ’Wonder Woman’. En fremtidig film vil uden tvivl være interessant med en kvinde ved styrepinden og som fortælleren – men igen som store medier som The Hollywood Reporter skriver, så er Singer ikke officielt opsagt fra projektet endnu.

Men mon ikke, det ikke varer så længe før det bliver offentlig gjort, da Singers anklager er overvældende? Vi på Filmpuls er i hvert fald klar og parat til en kvindelige kriger som hende Sonja.

Copyright: Paradox Entertainment, Inc / Conan Properties International / Universal Pictures

 

Tags: , , , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑