Nyheden om en fremtidig remake af Disney-tegneserien ’Løvernes Kon..." /> Redaktionen tager pulsen på remakes - Filmpuls

pulsen

Skrevet den 4 oktober, 2016 | af Line F. Svare

0

Redaktionen tager pulsen på remakes

Nyheden om en fremtidig remake af Disney-tegneserien ’Løvernes Konge’, tilføjer filmen som den nyeste i rækken af de mange kommende remakes og reboots, som vi skal opleve de næste mange år.
Især Disney har startet på en hel serie af tegnefilms-remakes eller reboots, hvor tegnefilmene bliver lavet om til live-action udgaver.
Remake begrebet er der ikke så meget tvivl om, da det ligger i selve navnet – nemlig en genskabelse af en tidligere film. Reboot er tilgengæld ikke en direkte genskabelse, og måske et mere blødt og flagrende begreb. Men det beskrives meget godt, som når en ny film tager et univers fra en tidligere film og laver om på historien, kronologien eller skaber en hel ny historie ud fra den kendte.
For få år siden, snakkede man om, at der ikke blev lavet andet end fortsættelser og forløbere – nu er vi trådt ind i en helt ny tid: Remakes og reboots-æraen!!

landscape-1460641864-live-act-2

Bliver det så for meget, er spørgsmålet? Hvad har Hollywood egentlig gang i? Har de total mistet deres kreativitet og evne til at finde på nye ideer? Eller er det bare en hyldest til gamle klassikere? Vi prøvede at vende emnet remakes på redaktionen, og følgende er hvad vi kom frem til.

En af forklaringerne på Hollywoods remake-amok kan findes i, ifølge Kofi, at: ”industrien er i en slem nostalgi periode hvor man tror at fan-pleasing er vejen frem. På baggrund af dette får vi film som Ghostbusters, Ben-Hur, Magnificent 7 osv osv”.
Om Hollywood er i en nostalgi-periode eller ej, så mener Michella at: “95% af gangene er der ingen tvivl om hvad remakes eller reboots handler om. Og det er penge.”

remakeMen er det så et smart træk? Er nostalgien den rigtige vej?
Kofi: “Jeg er personligt meget irriteret over denne nostalgi æra og er især irriteret over at dette var årsagen til at man ødelagde en perfekt James Bond i Daniel Craig. Yup jeg snakker om Spectre og dens tilbage til “de gode gamle” dage elementer, da ødelagde alt hvad man havde startet med Craig. Han skulle være en ny og mere edgy Bond, men endte med at blive viklet ind i gamle sterotypiske Bond elementer. FUCK REMAKES og nostalgi, vi vil have originalitet!!!!!”
Måske er nostalgien ikke den rigtige vej – os filmfans på redaktionen mener ihvertfald ikke, at nostalgi alene kan redde en film. Og netop her kommer originaliteten ind, som et gennemgående og vigtigt tema i diskussionen om remakes. For hvad skal der til for at lave en god remake?

Michella: “Shot-for-shot remakes a la Psycho fra 1998 er fuldstændig pointeløse. De har ingen grund til at blive lavet eller eksistere. Skal man lave en remake, så skal man have noget nyt at tilføje, eller en alternativ retning at tage. Uanset om det er godt eller skidt – der skal i det mindste bare være noget nyt.”

remakesNikolaj: “De skal fa’me have noget ordentligt at byde på og bringe noget nyt på bordet før at de er pengene værd.”
Anders: “Et remake/reboot har tydeligvis større chance for succes, hvis man tager det absolut basale og fundamentale ved filmen som man baserer sin gengivelse af, og derefter bygger videre…”
Jeppe: “Der burde være en tidsregel… Hvor lang tid skal der gå, før man overhovedet må tænke at lave et remake! Personligt synes jeg, at det skal være rigtig mange år, og ikke fadæsen som eksempelvis Spider-man – og endnu flere år hvis det er reboots! Ikoniske film synes jeg også man må holde nallerne fra… Hvem kan forstille sig en ny memento?”

Der findes remakes som har lykkes i denne disciplin og endt som film af meget høj kvalitet – måske er de endda bedre end originalen? Vi har lavet en lille liste over et par af dem:

 • True Grit (2010)
 • Casino Royale (2006)
 • The Departed (2006)
 • Insomnia (2002)
 • Scarface (1983)

remake

Det er dog ikke alle remakes som formår at komme med noget nyt til filmverden, og netop originalitet er noget vi savner i nutidens overflod af remakes og reboots:
Line:
”Jeg synes klart det er blevet alt alt for meget med alle de remakes. Jeg bliver helt træt af det… Jeg synes vi har brug for noget mere nyt og originalt! Nye tilføjelser, nye fortællinger, overraskelser. Det er som om halvdelen af filmindustrien bare er gået i stå..”

Er det fordi Hollywood ikke længere kan finde på flere originale ideer?
Ifølge Michella så findes de derude: ”Folk siger altid at der ikke er mere orginalitet i Hollywood. Det er løgn og latin. Der er tonsvis af originale manuskrifter som bare aldrig bliver brugt, fordi det er en langt større økonomisk satsning at lave en original film, end en film som folk allerede kender. Navnet er nok til at drage publikum”

Så her slutter ringen tilbage til, at Hollywood bare gerne vil tjene penge. Den påstand går man nok ikke helt galt med. Og at tage en populær allerede skabt film, er derved en let vej til penge.

remake

Remake af den danske ‘Klatretøsen’, nu med en ung Kristen Stewart

Danske film der har fået en amerikansk remake:

 • Brødre (2004) – ’Brothers’ (2009)
 • Klatretøsen (2002) – Catch that kid (2004)
 • Kærlighed ved første hik (1999) – The first time (2009)
 • Nattevagten (1994) – Nightwatch (1997)
 • Midsommer (2003) – Solstice (2008)

Så, hvilke remakes kan du “glæde” dig til de kommende år?
Den remake som gjorde os alle mest forargede på redaktionen, var den kommende ‘Memento’-remake. Noget som virker som en lidt skør ide.
Jeg har fundet en række kommende remakes og reboots frem, som tager udgangspunkt i kendte klassikere:

 • The Birds
 • Charlie’s Angels
 • Das Boot
 • The Girl With The Dragon Tattoo
 • IT

remake

 • Jumanji
 • Mary Poppins
 • Police Academy
 • Scarface
 • Tomb Raider
 • og selvfølgelig den lange række af Disney remakes, som bl.a. indeholder Den lille havfrue, Løvernes Konge, Skønheden og Udyret og Dumbo

remakeOg til sidst lidt opmuntring. Er du lidt ked af, at din yndlings klassiker får en remake? Eller er du sur over en tidligere remake?
Så lyt bare til Michella: “Jeg bliver dog helt arrig når folk begynder at tude ”iiih de ødelægger originalen! ”… HOW?? Med mindre skaberne af remaken brænder samtlige kopier, så er originalen IKKE ødelagt. Selv hvis man står med et dårlig remake af en film man elsker, så ødelægger det intet. Hvis noget, så får det en til at sætte endnu mere pris på originalen end man gjorde før.”

Nu er det din tur til at fortælle hvad du synes om remakes 🙂
– Hvilken er den bedste og hvilken er den værste?

Tags: , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑