filmnyheder

Skrevet den 20 april, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Remakes der er på vej

Hollywood synes at være tømt for idéer og originalitet, så hvorfor ikke bare lave flere remakes? Ja, det er hvert fald en del af taktikken fra eliten af markedsførings genier, der med drømme om store dollarsedler, nu spytter en del af disse projekter ud.

Kommende remakes

Little Shop of Horrors/Gys i Blomsterbutikken: Den originale film blev instrueret tilbage i 1960 af Roger Corman, som havde en meget ung Jack Nicholson med i en af birollerne. I filmen møder vi en nørdet blomsterbutiksassistent, der fremavler en hel ny form for kødædende plante som vokser sig meget stor, kan tale og har en glubsk appetit for menneskekød.

Filmen fik et remake i 1986, baseret på en musical over originalfilmen, med musik og lyrik af Alan Menken og Howard Ashman (samme team der gav os musik til Disney klassikerne ’Den lille Havfrue’, ’Skønheden og Udyret’ og ’Aladdin’). Og musical vejen er også hvad det nye filmprojekt bliver bygget på.

‘Little Shop of Horrors’ (1986) – Copyright: Warner Bros. / The Geffen Film Company

The Fly/Fluen: Ligesom ’Little Shop of Horrors’, så bliver ’The Fly’ også det andet remake. Den første film blev lavet tilbage i 1958, og havde Vincent Price i hovedrollen. Denne film fik 2 efterfølgere, og har i dag stor kultstatus.

Men, nok ikke ligeså stor kultstatus som det første remake fra 1986. Instrueret af David Cronenberg og med Jeff Goldblum i hovedrollen, der byder denne film på ganske ulækre og fascinerende scener, som stadigvæk (i mit tilfælde) er printet ind i min bevidsthed. I filmen er Goldblum en opfinder, der har lavet en teleporter, hvor han bruger sig selv som forsøgsdyr. Uheldigvis, så flyver en flue ind i teleporteren med ham, hvilket muterer hans DNA sammen med fluen, og langsom forvandles Goldblums karakter til noget yderst skræmmende.

‘The Fly’ (1986) – Copyright: 20th Century Fox / Brooksfilms

Det andet og nye remake bliver instrueret af en ”up and coming” instruktør, som har udtalt at han mere vil fokusere på karakter-udvikling end effekter, hvilket lyder lovende i mine øre. Men, jeg tror næppe man kan overgå eller komme op ved siden af Cronensbergs mesterlige body-horror film.

First Blood/Rambo: Åh nej, tænker du sikkert! Ja, jeg kan heller ikke forstå man vil lave den første Rambo film (med titlen ’First Blood’) om igen! Hvem skal så spille krigsveteranen, der går amok? Dwayne ”The Rock” Johnson, John Cena eller et andet muskelbundt? Nej, rollen er gået til Tiger Shroff. Og hvem helvedet er han, spørger du nok. Ja, han er en af Bollywoods store nye stjerneskud, for First Blood bliver en actionpacket musikalsk indisk Bollywood-film…. Interessant kombination!

Indiens nye Sylvester Stallone

Charlie’s Angels: Det startede som en succesfuld tv-serie i 70’erne, og som i starten af årtusindskiftet blev lavet til en dyr Hollywood film, med Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu. I filmen møder vi tre seje kvinder, der arbejder for et tophemmeligt privatdetektiv-bureau, hvor man sparker røv og redder verden. Remaket af denne film er planlagt indtil videre at komme ud til sommer næste år.

‘Charlie’s Angel’ (2000) – Copyright: Columbia/Sony Pictures

Flash Gordon/Jens Lyn: – Projektet som jeg er mest spændt på er dette! Jens Lyn fik sin første film i 1936, så var der en serie i 50’erene, men det mest kendte værk med denne karakter er Mike Hodges’ farverige og campede kultfilm fra 1980, med svenske Max von Sydow som skurken Ming, der vil smadre Jorden, men hvor en fodboldstjerne med kælenavnet Flash Gordon bliver dagens helt i skysovs, da han ufrivilligt bliver blandet ind i at skulle redde Jorden.

Remaket bliver instrueret af Matthew Vaughn (’X-Men: First Class’, ’Kick-Ass’ og ’Kingsmen’ filmene), hvilket jeg kun kan være optimistisk af. Vaughn har dog udtalt, at han skal bruge lidt mere tid i tænkeboksen, før han for alvor starter projektet, da han i hovedet havde lidt af den samme visuelle og komiske stil som i Guardians of the Galaxy, hvilket han selvfølgelig ikke vil komme i nærheden af.

‘Flash Gordon’ (1980) – Copyright: Universal Pictures / Dino De Laurentiis Company

Nosferatu: Baseret på den første vampyrfilm af samme titel. Dette er ikke første gang at der bliver lavet et remake eller reversion af denne film, da Werner Herzog tilbage i 1979 lavede sin udgave, som nok for mange er meget artsy fartsy, men ikke desto mindre helt sin egen og næsten ligeså lovprist som originalen.

Den nye film bliver instrueret af ’The VVitch’ instruktøren Robert Eggers, som klart er en passende personlighed til denne film, da han uden tvivl vil bringe masser af god atmosfære og rædsel til projektet, samt en snært af originalitet, som i hans forgående værk. Jeg håber personligt, at det ikke bliver en film som falder i den traditionelle mainstream horror-fælde, hvor det hele handler om såkaldte ”jump scares” og billige bøh-effekter, hvilket Eggers synes at være modstander af. Vampyren spilles Doug Jones, som har spillet utallige af underlige væsner, især i film instrueret af Guillermo del Toro, og senest i den Oscar belønnede ’The Shape of Water’, hvor han spillede en havmand.

‘Nosferatu: The Vampire’ (1979) – Copyright: Werner Herzog Filmproduktion

Liste over andre kommende remakes

48 Hours/48 Timer

Alien Nation

Fantastic Voyage

Flight of the Navigator

Highlander

Logan’s Run

Pet Cemetery/Ondskabens Kirkegård

West Side Story

 

Tags: , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑