vi anbefaler v-for-vendetta

Skrevet den 5 november, 2016 | af Nicolaj N. Justesen

0

Remember, remember…

Remember, remember!
The fifth of November,
The Gunpowder treason and plot;
I know of no reason
Why the Gunpowder treason
Should ever be forgot!

I dag er det d. 5. november. En meget almindelig dag for de fleste. Men hvorfor ser vi folk gå rundt med Guy Fawkes masker over det hele? Er Anonymous i gang med en ny stor plan. Hvad sker der?

Det er såmænd bare Guy Fawkes Night. En ukendt dag for mange, men nu vil jeg lige give jer en lille historie lektion (Bare rolig. Jeg skal nok tale om film lige bagefter).

Guy Fawkes Night (Eller Guy Fawkes Day, Bonfire Night, Firework Night) har sin start tilbage i 1605 hvor aktivisten Guy Fawkes prøvede at springe parlamentet i London i luften. Men han blev fanget af Kongens hær, mens han stod og bevogtede sprængstofferne. Dette skete d. 5. november, og for at befolkningen kunne fejre at det forfærdelige plot havde mislykkedes gav kongen dem lov til tænde bål rundt omkring. Og dermed startede historien om dagen.

v

moviefanatic.com

Men hvorfor fortæller jeg dette? For det første fordi jeg faktisk synes det er en ret spændende historie, men hovedsagligt er det fordi at på denne dag er der egentlig kun én film der er rigtig passende at se. Nemlig 2005’s ‘V for Vendetta’.

‘V for Vendetta’ foregår i fremtiden hvor USA’s økonomi er krakket, men England lever stadig og bliver styret med hård hånd af Kansler Sutler og hans Finger-men. Men ikke alle kan lide regimet han har sat op. Bl.a. Evey, som en aften kommer på tværs af et par Finger-men, men bliver reddet af en mystisk mænd i en Guy Fawkes maske, som blot kalder sig ‘V’ og snart vælter hele Evey’s verden rundt.

‘V for Vendetta’ er baseret på tegneserien af samme navn, og er omskrevet til film af Wachowski-søskende. Blandt skuespillerne finder man bl.a. Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Fry og John Hurt.

‘V for Vendetta’ er klart blandt mine yndlings-film, og hvis du ikke har set den burde du tag at gøre dig selv den tjeneste at se den i aften (Eller et hvert andet tidspunkt). Og så har den forresten nogle af de bedste citater nogensinde.Header-billede fra Twitter – @OfficialVFV

Tags: , , , , ,


Om skribenten

Film-nørd der er større fan af instruktørerne end skuespillerne (Burton, Wright og Del Toro skaber magi!). Gode film kan komme i alle genrer, undtagen "komedier" a'la Anchorman. Historien skal hænge sammen og skuespillet skal være overbevisende, men en middelmådig film kan godt hives op af at se flot ud eller have et godt lydbilledeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑