filmnyheder

Skrevet den 6 august, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Robert Redford går på pension

I over 50 år har Robert Redford underholdt og spillet en lang række forskellige karakterer, hvoraf en del er gået direkte i filmhistoriebøgerne. Hans helt store gennembrudsfilm var ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ (1969), hvor han spiller overfor Paul Newman. De to teamede op igen i ‘The Sting’ eller ‘Sidste Stik (1973), som den hedder på dansk. Begge film betragtes i dag som rent Hollywood-guld og klassikere man skal se.

70’erne var Redfords helt store årti. Andre nævneværdige titler som bør nævnes, er ‘The Way We Were’, ‘The Great Gatsby’, ‘Three Days of the Condor’ og ‘All the President’s Men’. I 80’erne tog han det mere roligt, men han spillede b.la. overfor Meryl Streep i ‘Out of Africa’ fra 1985 (på dansk ‘Mit Afrika), der handler om den danske baronesse og forfatter, Karen Blixen og hendes tid i Kenya. Selvom Redford ikke er den mest aktive skuespiller, så holdte han aldrig helt stille, og han kan måske af det mere yngre publikum huskes for hans rolle i ‘Captain America: The Winter Soldier’, hvor han spiller karakteren, Alexander Pierce.

Efter en lang og gloværdig karriere, så har den 81 årige Redford besluttet, at hans tid som skuespiller er slut. Meeen, vi slipper ikke helt for ham, da han også har en karriere som instruktør, som ikke er lagt i skuffen endnu. Dog, så vil denne skribent personligt savne denne store skuespillers tilstedeværelse på det store lærred, men man skal jo som sagt: “Stoppe imens legen er god”.

Billede Copyright: 20th Century Fox, Universal Pictures og Touchstone Pictures

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑