The Man with the Golden Heart

Roger Moore er død - Filmpuls


filmnyheder

Skrevet den 23 maj, 2017 | af Anders Bjerg

0

Roger Moore er død

The Man with the Golden Heart

Britiske skuespiller, Sir Roger Moore, er død i en alder af 89 år. Årsagen var en kort kamp med kræft. Moore havde haft en del helbredsmæssige problemer og fik bl.a. konstateret type 2 diabetes i 2013, derefter en omgang svær lungebetændelse, hvor han måtte lære at gå igen, og fik desuden indsat en pacemaker, efter han faldt om på en scene…

Men af en mand i den alder, så var han altid frisk og udstrålede masser af glæde og charme – præcis som hans nok mest kendte rolle, hvor han spillede James Bond efter Sean Connery. Han holder desuden rekorden som den skuespiller, som har spillet den   britiske MI6 agent  flest gange, med hele 7 optrædener som 007… meget passende. Han er også den ældste nogensinde, der har portrætteret Bond, hvor han i en alder af 45 år gjorde sin debut, i ‘Live and Let Die’ fra 1973, indtil han forlod rollen 12 år senere i 1985, med ‘A View to a Kill’, i en alder af 58 år.

Han har også haft masser af success andre steder, som fx i tv-serier som ‘De uheldige helte’, og som aktiv velgørenheds- og rettighedskæmper, bl.a. for UNICEF og PETA.

– Og som en lille sjov sidenote, så havde Roger Moore bl.a. et godt venskab med den danske prins Joachim, samt den royale familie i Sverige.

Det var Roger Moores familie, som offentliggjorde ikonets dødsfald på de sociale medier, gennem skuespillerens Twitter-profil:

Tags: , , , , ,


Om skribenten

/ Film er en fantastisk udtryksform, som jeg elsker at blive informeret, stimuleret og provokeret af. Der er uendelige muligheder, genre og stilarter gemt i filmmediet og jeg brænder for at finde og opleve hver og en. Film har forskellige udgangspunker, og det er også, hvad jeg er determineret på at bedømme ud fra. En god film er en film, der lykkedes på sine egne præmisser... hvad de så end måtte være.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑