filmnyheder

Skrevet den 14 marts, 2019 | af Jakob Sørensen

0

Rotten Tomatoes tager kampen op mod internet-trolls

I kølvandet af at såkaldte “internet-trolls” forsøgte at bombardere  ‘Captain Marvel’ filmen med dårlig omtale -selvom der ingen testforestillinger var blevet fortaget på daværende tidspunkt – Ja, så har gigant filmmediet Rotten Tomatoes besluttet sig for at skærpe reglerne og procedurerne, så film ikke får falske omtaler. Det betyder, at man ikke mere kan udgive anmeldelser på siden, før filmen er blevet udgivet. Alle disse nye tiltag er foretaget, efter internetsiden blev drevet til vanvid, af folk som misbrugte denne funktion.

Rotten Tomatoes er også en side, der har en hvis magt, da film hurtig kan gå ned i indtjening, hvis de samlede omtaler ikke har en “frisk tomat”-score. Mange har også kritiseret siden – ikke mindst den legendariske instruktør Martin Scorsese der mener, at sidens måde at samle og håndtere anmeldelser på er med til at skade mere end det gavner. Debatten har også i langt tid stået på, om hvorvidt man kan bruge en anmelderside som denne til noget. Men nu vil Rotten Tomatoes forsøge at redde det omdømme de i forvejen har, og det kan også betyde, at man i fremtiden vil lave et system, der gør, at man sikrer sig at private anmeldere har set filmen, før de får lov til at udgive deres reaktioner og anmeldelser. Hvordan sådan et system ser ud, ja det ved vi ikke endnu. Men med 26 millioner mennesker som månedligt bruger siden, ja så vil man gøre alt, for at det tal ikke falder.

I enden så er det nok de metoder, der skal til, for at opretholde sandfærdige vurderinger, og at de, der giver sig tid til at skrive en anmeldelse, gør det, fordi de elsker filmmediet, og ikke fordi de har en forudindtaget fikseret mening, de gerne vil påvirke en kommende film med.

Kilde: The Hollywood Reporter

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑