Hvad er et ægte menneske?

Svenske science-fiction-serie, Äkta människor


Skrevet den 2 februar, 2015 | af Line F. Svare

Se den svenske science-fiction-serie, Äkta människor

Hvad er et ægte menneske?

Äkta Människor
I den svenske science-fiction serie ‘Äkta människor’ er det blevet en normalitet at have sit eget robot-menneske – en hubot -, og at robotterne arbejder ved siden af rigtig mennesker på arbejdspladsen. Hubotterne ligner mennesker, og nogle er så avanceret at det virker som om de har ægte følelser og holdninger. Nogle mennesker knytter sig så meget til robotterne at de behandler dem, som var de ægte mennesker. De bliver kærester med deres hubotter, eller bedste venner, og udvikler et ægte menneskeligt forhold. På den anden side, er der en organisation af robothadere, folk som vil have hubotterne ud af samfundet og væmmes ved den måde folk behandler deres hubotter på og den store del de har fået i samfundet. Samtidig er der en gruppe frie ulovlige hubotter, uden ejere, og som er så avanceret at de kan organisere sig og overleve på egen hånd.

Serien er mørk, og enorm interessant. Den stille nogle spændende spørgsmål og får en til at tænke. Serien fangede mig med det samme, jeg elsker dens specielle og udfordrende koncept og ide. Udover den overordnede ide, så er selve historien og karakterne også virkelig spændende at følge.

Hvis du tænker at sådan noget science-fiction med robotter ikke helt er dig, skal du altså stadig give denne serie en chance! Serien er enormt troværdigt sat op, det virker meget realistisk. Den er ikke særlig science-fiction præget, og tiden den foregår i er som nutiden – den eneste forskel er hubotterne. Jeg synes ikke det bliver for meget eller useriøst med robotterne, det er faktisk bare meget interessant, og lidt en metafor for undertrykkelse af forskellige minoriteter, som vi har set blandt mennesker gennem tiden. Serien er også på sin egen måde nede på jorden, som vi kender det fra Norden. Bestemt værd at give et kig!

De 2 sæsoner af ‘Äkta människor’ kan ses på Netflix.

Tags: ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑