streamingserier Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag. Anmeldelse af '29' på filmpuls.dk

Skrevet den 2 maj, 2018 | af Line F. Svare

0

Serieanmeldelse: 29

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag er intet mindre end et ultra-kreativt magtpar. De er både enormt dygtige skuespillere, dygtige manuskriptforfattere, komikere og idemagere. De har skabt fantastisk indhold som ‘Generation SoMe’ og ‘Jaloux’. Nu er de to ENDELIG ude med mere lækkert indhold – en ny serie som har fået den enkelte titel ’29, og som tager udgangspunkt i deres egne oplevelser i slutningen af 20’erne.

’29’ kan ses på YouSee Comedy. De 4 første afsnit kan ses gratis her.

Koncept

’29’ er en serie af 8 afsnit, på ca. 15 minutter. To gamle venner møder hinanden som 29-årige, Julie er lige gået fra sin kæreste, hvorimod Jespers kæreste netop er gået fra ham. De genoptager venskabet og mødes til snakke, hvor de taler om livet som 29-årige, uden kæreste og børn. Her får vi flashbacks til akavede og pinlige situationer i deres liv.

På trods af ikke selv at være der, aldersmæssigt, så synes jeg der er masser af gode ting at tage fat i med det her emne. Jeg kan virkelig forestille mig hvordan det vil være at stå som 30 årige og lige have forladt et forhold, samtidig med alle vennerne har fået børn og er i fast forhold.

Det simple koncept, med to venner der snakker sammen om deres oplevelser, er dejligt lige til, relaterbart og enkelt. Afsnittenes korte format er ligeledes ret perfekt til denne type serie, hvor hver afsnit er et nyt møde mellem de to venner.

Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag. Anmeldelse af '29' på filmpuls.dk

Udførelse

Som altid leverer Julie og Jesper de mest geniale og virkelighedsnære fortællinger. Jeg er simpelthen så meget på toppen over de to – og som altid sluger jeg deres serier på ingen tid.
Situationerne er underholdende, morsomme og enormt relaterbare. Dialogen flyder fantastisk mellem de to, og man føler sig som en usynlig person der følger efter to venner, imens de går en tur i pakken eller er i fitnesscenteret sammen. Skuespillet er som altid i top. Deres nærvær er fantastisk, og det er svært at forstå det netop er skuespil. Jeg er især ofte i tvivl med Julie, som altid virker som om hun er i ét med sine karakterer.

Det holder altså virkelig det her format, og generelt alt de to skaber sammen. De er sgu dejlige – et fantastisk dansk makkerpar!

Kontinuitet

De første episoder fokuserer meget på Jesper, som er usikker og knust over kæresten er gået fra ham, og Julie, som bare gerne vil videre i livet. Kampen med og om kærlighed og dating fungerer virkelig godt, og jeg synes serien gør det bedst når det er dette emne der er fokus på.

Serien taber lidt pusten undervejs i afsnit 5 og 6, som handler om tvivl om uddannelse og at kroppen bliver gammel (to ting jeg dog godt kan relatere til som 25-årig – måske lidt for meget?). De to afsnit virker for usammenhængende med resten af serien, så det er lidt ærgerligt. Kvaliteten kommer dog op igen i de to sidste afsnit.
Overordnet er ’29’ af høj kvalitet, og dét at jeg så det hele på én gang (kunne simpelthen ikke stoppe), bevidner jo også, at der ikke er meget negativt at finde. 

Serieanmeldelse: 29 Line F. Svare

'29' premiere d. 1. maj på Yousee Comedy

Koncept
Udførelse
Kontinuitet

Kort fortalt: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag har igen skabt en fantastisk, morsom, relaterbar og nede på jorden serie, i form af '29'. Serien har et enkelt men godt koncept - som bliver udført på bedste vis. Der er liiidt slinger i valsen med kontinuiteten, men ellers så kører det fantastiske indhold bare derud af hele serien igennem.

5


User Rating: 4.9 (3 vurderinger)

Tags: , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑