streamingserier

Skrevet den 19 september, 2018 | af Line F. Svare

0

Serieanmeldelse: 30 (sæson 2 af ’29’)

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag er et kreativt makkerpar; skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører. De laver deres egne serier, som ‘Generation SoMe’ og ‘Jaloux’, og blander tør og relaterbar komik med hverdagsdrama. I maj kom de ud med en helt ny serie ’29’, om to gode venner, som også hedder Julie og Jesper. Jeg var ret begejstret og har været enormt spændt på sæson 2, ’30’, som allerede er kommet nu!

’30’  kan ses på YouSee Comedy. De 4 første afsnit kan ses gratis her.

Koncept

Jesper og Julie er stadig bedste venner, nu 30 år, stadig singler og de mødes ofte og snakker om deres liv. Især deres venner som bliver gift og får børn, fylder i deres bevidsthed, men også at de ikke har fast job/stadig studerer. Serien tager emner og dilemmaer op som skuespillerne selv oplever som singler.

Konceptet har ikke ændret sig fra første sæson. Jeg elsker stadig det meget simple koncept, hvor vi oplever to menneskers liv og udfordringer, igennem samtaler mellem de to. Emnet er højaktuelt – det handler om nutidens danske unge, og er enormt relaterbart – ihvertfald for mig, og jeg er sikker på alle kan genkende sig selv i bare én af konflikterne. Konceptet er, at historierne er nede på jorden og hverdagsagtige – det er ikke overdramatiseret eller overgjort – og det er jeg vild med.

Udførelse

Jeg elsker den måde episoderne er bygget op; i hver episode er der en ramme, som består af et enkelt møde mellem Julie og Jesper og deres snak. De emner de snakker om, åbner undervejs op for flashbacks tilbage til hvad de har oplevet siden de mødtes. Det en simpel og meget effektiv formel.
Skuespillet er som altid i top, jeg elsker hvor nede på jorden skuespillerne spiller. Julie og Jespers skuespilstil får det til at føles som om de ikke spiller skuespil, men faktisk er sådan i virkeligheden. Det bunder nok også i den enormt gode kemi de har. En kemi jeg tilgengæld gerne ville have set udfolde sig lidt mere, ved at se de to karakterer i større konflikter og en tydligere udvikling.

Emnerne som bliver taget op i denne sæson er bl.a. forældre, børn og deres venners mere og mindre mislykkede forhold. De fleste episoder tager et nyt emne op, hvilket betyder der mangler lidt en gennemgående tråd. Det er selvfølgelig en helt traditionel måde at lave en serie på – hvor hver episode står alene og der kun er en mindre overordnet historie (ses ofte i komedier). Jeg synes bare desværre at den her serie ville have godt af lidt mere sammenhæng, da emnerne måske er lidt for svage. Bl.a. fylder Julies venindes forhold med sin forlovede alt for meget. Jeg synes Julie og Jespers forhold lider lidt under det.

Kontinuitet

Jeg kan ikke undgå at sammenligne med første sæson, og her synes jeg desværre sæson 2 halter efter. Emnerne der tages op, er svagere og kedeligere. Samtidig synes jeg bestemt at der mangler en bedre tråd. Der er ikke længere så meget fokus på dating og skørre datinghistorier, hvilket er virkelig ærgerligt, da det var der sæson 1 gjorde det bedst.
Der er ingen tvivl om at at sæson 2 peaker i episode 2, hvor der opstår et ordentligt og interessant dilemma; Julie har været sammen med Jespers ven (som har kæreste og barn). Jeg synes det er ærgerligt at denne plottråd ikke uddybes mere.

’30’ er god, men den kan ikke måle sig med sæson 1, hvilket er rigtig ærgerligt. Det betyder dog ikke, at jeg ikke slugte seriens 8 afsnit på ingen tid, og ville ønske der var flere afsnit.

Billede copyright: Julie og Jesper Facebookside

Serieanmeldelse: 30 (sæson 2 af ’29’) Line F. Svare
Koncept
Udførelse
Kontinuitet

Kort fortalt: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag er som altid enormt charmerende og talentfulde. Seriens koncept holder stadig, med den simple stil og det meget relaterbare og aktuelle emne. Desværre så mangler der en rød tråd serien igennem, og der er nogle mindre vellykkede emner - og det spændende og vellykkede af slagsen får simpelthen ikke nok plads og løbetid. Sæson 2 er god, men den kan ikke måle sig med sæson 1, hvilket er rigtig ærgerligt.

4


User Rating: 4.8 (2 vurderinger)

Tags: , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑