Altered Carbon Sæson 2 med Anthony Mackie - Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Diyah Pera/Netflix

Serieanmeldelse: Altered Carbon Sæson 2

3

Hvad handler den om?

Først en smule kontekst: Netflix-serien ’Altered Carbon’ er en science fiction fortælling, hvor mennesker kan uploade deres bevidsthed i nye kroppe, hvis deres gamle krop dør, eller hvis de vælger at gøre det.  Det gør at mennesker ikke dør rigtigt, med mindre den disk, deres bevidshed er lagret på, bliver ødelagt.

Efter begivenhederne i sæson 1 flakker Takeshi Kovacs, og den kunstige intelligens Poe (Chris Conner) om på må og få. Indtil Kovacs en dag får tildelt en ny krop (Anthony Mackie), da han bliver hyret til, at beskytte rigmanden Axley. Da Kovacs vågner i sin nye skikkelse, finder han Axley død. Mistanken for mordet falder på Kovacs, der sammen med Poe flygter fra myndighederne, mens de prøver at opklare mordet selv. Sagen bliver dog yderligere kompliceret, da Kovacs skal forholde sig til dusørjægeren Trepp (Simone Missick), mens bekendtskaber fra Kovacs fortid viser sig at være indblandet i sagen.

 

Serien ‘Altered Carbon’ falder ind i den undergenre af science fiction, som hedder Cyberpunk. Inden for den undergenre finder du også titler som ’Blade Runner’ og ’Ghost in the Shell’ samt store dele af William Gibsons og Philip K. Dicks skønlitteratur. Det er dog ikke en kvalitetsgaranti.

Altered Carbon Sæson 2 med Renée Elise Goldsberry - Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix

Kan jeg anbefale den?

Hvis du ikke var imponeret af første sæson af Altered Carbon, så skal du ikke se sæson 2 heller. Den bliver ikke bedre. Dialogen er klodset skrevet, hvilket gør, at det er svært for skuepillerne at levere de prætentiøse replikker uden at virke utroværdige. Den eneste, der slipper nogenlunde afsted med det, er James Saito, som spiller yakuza patriaken Tanaseda Hideki. Hver gang han er på skærmen, virker galskaben en lille smule mere jordnær.  Kampscenerne er heller ikke noget at råbe hurra for. Det er meget muligt at koreografien har været i orden, men kampene er filmet og klippet så dårligt, at vi aldrig finder ud af om det er tilfældet.

Altered Carbon sæson 2 er mere interesseret i, at lade karakterene fortælle dig, hvad der sker, og hvad moralen er, end i at vise dig det gennem godt skuespil og velskrevede scener.

Altered Carbon Sæson 2 med Anthony Mackie og Torben Liebrecht - Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Diyah Pera/Netflix

På den anden side, hvis du var glad for første sæson, så synes jeg, du skal give sæson 2 et kig. Specielt hvis du er glad for de idéer om fremtidsteknologi, som serien leger med. For eksempel: Kunstig intelligens, nano-teknologi, gen-modificerede mennesker, og meget andet.

Der er nemlig også gode ting ved serien. Altered Carbon er pæn at se på og formår at fange dig gennem en nysgerrighed om, hvad i al verden der foregår. Mysteriet forholder sig nogenlunde uforudsigeligt, eftersom meget science fiction teknologi er temmelig integreret i plottet. For eksempel i form af den kunstige intelligens Poe, der oplever tekniske problemer, som leder til spændinger mellem ham selv og Kovacs – hvilket også er et af sæsonens lyspunkter.

Altered Carbon Sæson 2 med Anthony Mackie og Chris Conner- Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Diyah Pera/Netflix
Samlet bedømmelse
Læs bedømmelse0 stemmer0
3
Kort fortalt
Sæson 2 af ’Altered Carbon’ tager sig selv alt for højtideligt, og lader desværre sine karakterer fortælle dig alt gennem fuldtidsdybe replikker. Der er dog få lyspunkter i serien, så hvis du brød dig om sæson 1, eller er hardcore cyberpunk interesseret, så giv sæson 2 et kig.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.