'Criminal UK'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix Photograf: Colin Hutton

Serieanmeldelse: Criminal UK sæson 2

5

Sidste år blev der på Netflix udgivet 4 ens krimiserier, der alle har den samme præmis og alle hedder ‘Criminal’. Forskellen er selvfølgelig skuespillerne og sagerne, men også at hver serie kom fra hver deres land. Tyskland, Frankrig, Spanien, og så England, som indtil videre er den eneste der har fået endnu en sæson.

Hvad handler den om?

Den samme gruppe af politifolk, fra sæson 1, er tilbage med 4 nye mistænkte i afhøringslokalet. Der er blevet begået forbrydelser fra værste skuffe og det er nu op til Natalie Hobbs og hendes sammentømrede efterforskningshold, at få sandheden frem. Samtidig får vi et større indblik i holdets samarbejde og dynamik. 

Præmissen er præcis den samme som fra første sæson. Vi forlader aldrig politistationen, og næsten ikke engang afhøringslokalet og rummet bag det tosidede spejl. 

'Criminal UK'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix
Photograf: Colin Hutton

Vil jeg anbefale den?

I en serie der foregår i det samme rum og er strippet for action, kan den hurtigt falde til jorden og blive enormt kedelig. Derfor er der høje forventninger til manuskriptforfatterne og skuespillerne. 

Manuskriptforfatterne har, ligesom første sæson, virkelig gjort et godt stykke arbejde, for afsnittene, på omkring 50 minutter bliver virkelig aldrig kedelige eller lankgtrukkende. Rummet er fyldt til randen med suspense og en sitrende stemning af at lige om lidt kommer sandheden frem. Underlægningsmusikken er med til at understrege at det er dødalvorligt. 

Man ved udmærket hvor man har “holdet”. Vi ved hvordan deres afhøringsstrategi er, og hvordan de reagerer og føler. Men vi kender ikke den afhørte. Den afhørte kan være alt. Rasende, arrogant, følsom, kynisk, skyldig? Og skyldig er virkelig det store spørgsmål. Ligesom i sidste sæson er man hele tiden i tvivl. Man ved aldrig hvor man har den mistænkte, eller hvordan episoden udvikler sig.  

'Criminal UK'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix
Photograf: Colin Hutton

Skuespillerne kan heller ikke gemme sig bag noget. De bliver blottede på den fede måde. De får virkelig lov til at arbejde med de små detaljer. Et ansigtsudtryk der pludselig ændrer sig. En der farer op. Et virkelighedsbrist. 

Fra efterforskningsholdet vil jeg nævne Rochenda Sandall der spiller den ikke særligt ambitiøse, men enormt relaterbare efterforsker Vanessa. Hun er lidt en underdog med kant, og virkelig en “scenestealer”. Hvert afsnit er opkaldt efter den mistænkte eller den der bliver afhørt, hvilket gør dem lidt til stjernerne. Alle skiller sig også ud på hver sin måde. Kit Harington spiller en højrøvet ejendomsmægler der er mistænkt for at have voldtaget en kvindelig ansat. Sophie Okonedo spiller den skrøbelige Julia, der er gift med en morddømt og Sharon Horgan er pedofiljægeren Danielle. Alle tre er virkelig troværdige i deres roller og rigtig godt castet. 

'Criminal UK'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix
Photograf: Colin Hutton

Og så er der Kunal Nayyar der ikke blot hører med under de førnævnte kriterier, men hans portræt af den iskolde, skræmmende og i forvejen morddømte Sandeep, for det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Jeg vidste ikke hvad der gemte sig under den generte ‘Raj Koothrappali’ fra ‘Big Bang Theory’. 

Hvis du har læst med så langt og stadig er i tvivl om min mening, så kommer den her. Jeg vil 100% anbefale denne lille gennemførte ‘gem’ af en serie der hele tiden udforsker forudsigeligheden, forfatterskabet og skuespillet. 

'Criminal UK'. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix
Photograf: Colin Hutton

 

Kort fortalt
Criminal UK er en gennemført krimiserie, der selvom vi aldrig forlader politistationen alligevel formår at være virkelig spændende og stemningsfuld. Skuespillet er detaljeret, manuskriptet holder os fanget til skærmen, og vi ved aldrig hvordan afsnittene ender. 
Musik og lydbillede
Din bedømmelse0 stemmer0
5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.