Next in fashion
copyright: Lara Solanki/Netflix

Serieanmeldelse: Next in Fashion

4

Hvad handler den om?

Supermodellen Alexa Chung og Tan France fra ‘Queer Eye’ er værter for Netflix’s reality konkurrence ‘Next in Fashion’. 18 designere deltagere i konkurrencen om at blive “next in fashion” ved at designe og sy forskellige looks til et bestemt tema, som bagefter bliver vist frem i et stort opsat modeshow, med forskellige gæstedommere. 

Netflix er tydeligvis blevet inspireret af Bravo’s ‘Project Runway’, som også har inspireret til lignende programmer i Danmark, bl.a. ‘Trendsætterne’ på TV3 og ‘Klar, parat, sy’ på TV2 Fri. 

Next in fashion
copyright: Lara Solanki/Netflix

Vil jeg anbefale den?

Ja det kan jeg sagtens. For kan du lide mode og reality-tv, så kan du sagtens nyde showet. Tan France og Alexa Chung er for det meste nogle behagelige værter, og guider os fint igennem showets regler og deltagernes fremgang. Men når det kommer til elimineringerne presser de på for at få deltagerne til at græde. Det er virkelig irriterende at se på i hvert afsnit. Det er også lidt overfladisk når det første de spørger deltagerne om, er hvilken designskole de har gået på, og hvilke celebre stjerner de har klædt på. Det er jo ikke det, efter min mening, der afgør om en designer er dygtig eller ej. 

Showet er ligesom ‘Project Runway’ bygget op i tre faser. Fremstilling af design, modeshow og bedømmelse. Modeshowet er stort og extravagant, med en fine baggrunde og masse tilskuere. Det ser lækkert og professionelt ud. Derimod er foregår bedømmelsen af designet på en meget lavpraktisk måde. Dommere kommer om backstage og taler først en smule med deltagerne, og bagefter klynger de sig sammen i et hjørne, og dét føles altså som bagtalelse. Først derefter kommer de ud på podiet og bliver elimineret. 

Next in fashion
copyright: Lara Solanki/Netflix

Deltagerne er faktisk programmets mest positive aspekt. For det første er det ikke kun amerikanere der er med. men deltager fra England, Italien, Sydkorea og Kina er at finde i lineuppet. Det er meget forfriskende, og viser dejlig diversitet. For det andet er de ikke de typiske drama fikserede reality deltagere. De virker faktisk alle sammen nede på jorden og meget respektfulde over for hinanden. Desværre er de i de første 6 afsnit parret sammen 2 og 2. Nogle på tilfældig vis, andre hvor de kender hinanden. Det er synd fordi man ikke rigtig kommer til at kende den enkelte designers æstetik og stil. Men på mirakuløs vis skaber det meget få gnidninger deltagerne imellem. At man parre deltagerne sammen i store dele af konkurrencen virker som en billig løsning. Det er en skam og jeg håber ikke det fortsætter i fremtidige sæsoner. 

Kort fortalt
Next in Fashion er et fint mode reality program der dog har sine konstruktionsfejl. Værterne er for det meste behageligt selskab og deltagerne er nede på jorden, i stor kontrast til det meste af den mode verden vi ser på tv.
Samlet bedømmelse
Læs bedømmelse0 stemmer0
4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.