dvd / blu-ray 100_00

Skrevet den 26 november, 2017 | af Nicolaj N. Justesen

0

Serieanmeldelse: The 100, sæson 4

The 100′ er ikke blandt de serier der er mest kendt eller fulgt herhjemme, men i min mening er det en af de historier der viser en fremtids-apokalyptisk verden bedst. Det er sådan her film som ‘After Earth’ burde have set ud. Serien er ikke bange for at gøre det mørkt og blodigt og jeg synes de har gjort det flot med at udvide verden stille og roligt gennem sæsonerne. Og en af de bedste ting er nok at sæsonerne kun er på godt 12-13 episoder stykket. Meget nemmere at tage hånd om!

Personligt var jeg ikke helt vild med 3. sæson. Det rev sig lidt for meget væk fra overlevelses-aspektet, som de havde haft i de andre sæsoner, men kan den mon gøre det godt igen i denne omgang?

IMDb.com

Sofa-faktor

Kort sagt. Ja. Den her sæson er langt bedre. Jeg synes faktisk det er fantastisk at de kan finde en ny fjende hvert år, på den måde som de gør. Og denne gang er det ikke engang mennesker der er den største fjende, men derimod atomkraftværkerne der er ved at bryde sammen, og så højradioaktiv luft er der ikke mange der kan klare, så hvad kan menneskeheden nu gøre for at overleve.

Det er spørgsmålet hele vejen igennem, og selv når de finder en løsning eller to, opstår der kun nye problemer, på baggrund af dem de lige har løst. Jeg synes egentlig at det er utroligt at de kan sætte to så forskellige samfund op og få dem til at spille sammen. På den ene side har vi den teknologiske, civiliserede del, og på den anden side har vi den barbariske, sværdkæmpende del. Og de kampe tager virkelig et step op i denne sæson. De er virkelig fede og virkelig flot koreograferet.

Vi har efterhånden et ret stort cast af personer vi følger, men man føler egentlig aldrig man mister overblikket eller man ikke ser den ene eller anden person i for lang tid (Et problem som serier som f.eks. ‘Gotham’ er løbet ind i). Mest har jeg mest nydt Octavias rejse og historie gennem serien, men alle de andre udvikler sig lige så godt. Ingen karakterer er som de var første gang vi så dem. Det er en flot, naturlig udvikling de alle har lavet, som de fortsætter gennem denne sæson.

100_02

IMDb.com

Ekstramateriale

Jeg har DVD-versionen af sæson 4, så det er nok den “sparede” version af ekstra-materialet jeg har, da der typisk er en smule mere på Blu-ray versionen. Dog synes jeg alligevel at det er et ret godt udvalg de har lagt ind.

Som altid er der slettede scener og en gag-reel, som jeg faktisk synes er blandt de bedre jeg har set. Klipperen har faktisk tænk over hvordan han satte den sammen, så det ikke bare er et normalt kedeligt sammenklip.

Derudover er der et par featurettes:

  • From Outcasts to Leaders er et lille recap af en art, hvor man får at se hvor meget de forskellige karakterer har flyttet sig siden første sæson.
  • Creating a Post-Apocalyptic World handler om hvordan de har bygget universet op, og hvorfor de har valgt de farer, som de har gjort.
  • Jasper’s Journey er også et lille recap af en art hvor især manuskriptforfatteren taler om hvilke valg han har lavet for denne karakter genne sæsonerne, og hvor meget han har ændret mening om hvad der skulle ske med ham.
  • Som den sidste featurette har vi Battle Tested, hvor vi går bag om opbygningen af stuntene der bliver lavet, men der bliver især sat fokus på sværdkampene.

Som prikken over i’et er der også en video med The 100-panelet på San Diego Comic-Con 2016. A++

Serieanmeldelse: The 100, sæson 4 Nicolaj N. Justesen

The 100 - Ude på DVD og Blu-Ray nu

Sofa-faktor
Ekstramateriale

Kort fortalt: 4. sæson af The 100 er helt ude mærket. Den er bedre end 3., og på højde med de to første. Højdepunktet for mig selv var især sværdkampene (hvilket gjorde afsnit 10 perfekt). Ekstramaterialet er egentlig ikke noget vildt specielt, men jeg synes egentlig det var helt fint, og jeg følte ikke jeg manglede noget, samtidig med at jeg ikke kedede mig ved at se det.

4.5


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags:


Om skribenten

Film-nørd der er større fan af instruktørerne end skuespillerne (Burton, Wright og Del Toro skaber magi!). Gode film kan komme i alle genrer, undtagen "komedier" a'la Anchorman. Historien skal hænge sammen og skuespillet skal være overbevisende, men en middelmådig film kan godt hives op af at se flot ud eller have et godt lydbilledeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑