Tv2 Badehotellet
Copyright: TV2. Fotograf: Mike Kollöffel

Serieanmelelse: Badehotellet sæson 6

Sidst opdateret:

Sidder du, og er træt af det uendelig kedelige vejr udenfor, så skal du se den nyeste sæson af ‘Badehotellet’. Her bliver der skruet op for sommer og sol, og dørene til badehotellet åbner igen. I denne sæson er der gået 6 år siden den forrige, og vi befinder os nu i 1939. Her møder vi gamle kendinge og helt nye karakterer, alt imens lurer 2.Verdenskrig lige i baggrunden.

Koncept

Vi befinder os i 1939, og Andersens badehotel er åbnet igen. Mange af de gamle gæster tjekker ind. Vi har Hr. og Fru. Madsen, Fru. Frigh, Hr. Weyse, Fru. Fjeldsø og hendes søster. Eftersom serien er sprunget 6 år frem i tiden, føler jeg ikke, at der er sket den store forskel med de gamle gæster. Dette synes jeg er virkelig ærgerlig, eftersom jeg havde forventet, at de havde gennemgået en slags udvikling i deres liv. Derudover bliver vi præsenteret for den nye stuepige Nanna, som bliver et frisk pust i køkkenet på badehotellet. Vera, Amandas søster, og Leslie, Fru. Frighs dreng, er også tilbage på hotellet, men nu som voksne unge mennesker med deres egne problemer. Det er sjovt at se børnene fra badehotellet blive voksne og selvstændige mennesker.

Igennem meget af sæsonen bevarer badehotellet den samme hyggelige stemning som altid. Dog kan man godt fornemme, at 2.Verdenskrig lurer i baggrunden, og man begynder så småt at kunne mærke det på det lille badehotel. Jeg kan faktisk godt lide, at der kommer lidt alvor og dysterhed til det ellers solskinsrige og problemfri badehotel. Selvom gæsterne er på badehotellet, kan de ikke helt undgå de problematikker, der snart vil ramme Danmark.

Udførelse

‘Badehotellet’ består som altid af flotte scener med masser af solskin og en hyggelig atmosfære, der får en til at ønske, at man også kunne holde sommerferie på hotellet. Jeg var meget spændt på, hvordan serien ville blive uden Fie og Morten, hvis kærlighedshistorie vi har fulgt siden første sæson. Jeg synes, at det fungerer fint uden dem, da der nu også er kommet andre karakterer at fokusere på. Dog kan jeg indimellem godt savne Fie og Morten, især når vi ser scener med stuepigerne og Fru. Andersen. Der mangler jeg dem lidt. Derudover kunne jeg godt tænke mig at have set Fie og Mortens forhold udvikle sig f.eks. blive gift, få børn osv.

Jeg er særlig glad for, at ‘Badehotellet’ vælger at portrættere stærke kvinder i deres serie. Vi ved alle, at under den tid var mænd de dominerende i samfundet, og kvinderne stod for børn og hjemmet. Derfor er jeg meget glad for, at vi ser Amanda som arbejdende kvinde, der ønsker at tjene sine egne penge, og Fru. Frigh der viser, at kvinder også kan være direktør, og at ledelse af virksomheder ikke kun er for mænd. Til sidst ser vi Vera, som viser, at man ikke skal skamme sig over at være den kloge pige, og at hun vil mere end at passe mand og børn.

Jeg kunne også godt savne lidt flere øjeblikke med alle badehotellets gæster samlet. I de forrige sæsoner så vi ofte gæsterne spise middag sammen og hygge sig i stuen med bridge, spil og musik. Disse øjeblikke er der få af, men måske er dette fordi, at alle har deres egne problemer i denne sæson, og alvoren fra krigen står for døren.

Kontinuitet

Den nye sæson bevarer den stil vi kender fra ‘Badehotellet’, men alligevel formår den at give lidt fornyelse. Den består af 6 afsnit, og holder den hyggelige atmosfære, vi altid har forbundet ‘Badehotellet’ med. Seriens konflikter trapper langsomt op. Nogle bliver forløst hurtigt, mens andre tager lidt mere tid. I den nye sæson er der især meget fokus på Vera, Nanna og Leslie, men vi ser stadig en del til de andre gæster.

‘Badehotellet’ er allerede nu blevet fornyet med en 7 sæson, og det er afsløret, at sæsonen vil foregå i 1940, hvor Danmark er blevet besat  af tyskerne.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.