filmnyheder

Skrevet den 11 maj, 2017 | af Jeppe Svan Sørensen

0

Skuespiller Michael Parks er død

Michael Parks (ft. 1940) er onsdag død af ukendte årsager. Den 77-årige skuespiller var kendt for sin rolle som Jean Renault i tv-serien Twin Peaks, samt film som Red State, From Dusk Till Dusk og et regulært ansigt i Quentin Tarantinos film. Parks startede sin skuespilskarriere i 1960 i en lang række tv-serier, og blev i 1990 hyret som Jean Renault, den modbydelige Jaque Renaults storebror, der kommer til Twin Peaks for at genoprette Renault-familiens magtposition i byens kriminalitetsmiljø. Parks gjorde det her fortræffeligt som truende og magttørstig mafiamand, og havde blandt andet nogle stærke scener med Sherilyn Fenns karakter Audrey Horne.
Parks brillierede derudover som den fanatiske kult-leder Abin Cooper i Kevin Smiths kontroversielle Red State fra 2011. I denne kontroversielle film om voldige kristne-fanatikere, spillede Parks rollen som kult-leder på niveau med Christopher Lee i The Wicker Man 1973. 

Michael Parks i “Red State” (2011)


Derudover kunne han ses i diverse biroller i blandt andet Kill Bill & Kill Bill vol. 2, Django Unchained og From Dusk Till Dawn, og var efter sigende en yndling af både Quentin Tarantino og Robert Rodriguez.

Michael Parks var en fantastisk karakter-skuespiller og vil blive savnet!

Tags: , , ,


Om skribenten

Studerende og filmnørd med svaghed for instruktører som Paul Thomas Anderson og David Lynch - er især glad for film med ambitioner og eftertænksomhed!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑