vi anbefaler

Skrevet den 6 marts, 2018 | af Line Petterson

0

Skuespilpræstationer vi aldrig glemmer

Kender du det, når en skuespiller pludselig tager pusten fra dig? Når alt omkring dig forsvinder og du sidder tilbage med en følelse, som du ikke kan slippe igen? Der kan gå dage, nogle gange uger og rollen har stadig tag i dig?

Det skete for mig da jeg i 2009, tog i biografen for at se Quentin Tarantinos nyeste film ’Inglourious Basterds’. Christoph Waltz ramte mig lige i hjertet, med sin kraft præstation i rollen som den nazistiske soldat Hans Landa. Jeg kendte på dette tidspunkt intet til Waltz og han slog fuldstændig benene væk under mig. Sjældent har jeg set så troværdig en karakteropbygning, så sikker og naturlig en replikføring og så detaljeret skuespilteknik. Jeg følte mig så heldig over, at Tarantino netop er en instruktør som i høj grad, prioriterer at give plads til sine karakterer, til dialogen og til skuespilarbejdet i sine film. Hvor var Waltz dog eminent godt castet, som en af de mest creepy skurke jeg nogensinde har set!

Nogle skuespilpræstationer er bare udover det sædvanlige og her på redaktionen, har vi udvalgt nogle af dem vi ikke har kunnet glemme.

Kvindelige hoved- og biroller:

 • Meryl Streep i ’Sophie’s Choice’
 • Audrey Tautou i ’Amélie’
 • Charlize Theron i ’Monster’
 • Jane Fonda i ’Klute’
 • Julianne Moore i ’Still Alice’
 • Whoopi Goldberg i ’The Color Purple’
 • Marion Cotillard i ‘La Vie en Rose’
 • Bette Davis og Joan Crawford i ’What Ever Happened to Baby Jane?’
 • Gloria Swanson i ‘Sunset Boulevard’
 • Natalie Portman i ‘Léon: The Professional’

Mandelige hoved- og biroller:

 • Dustin Hoffman i ‘Rain Man’
 • Jack Nicholson i ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’
 • Leonardo DiCaprio i ‘What’s Eating Gilbert Grape?’
 • Heath Ledger i ‘The Dark Knight’
 • Robert De Niro i ‘Taxi Driver’
 • Daniel Day-Lewis i ’There Will Be Blood’
 • Gary Oldman i ‘Dracula’
 • Edward Norton i ‘American History X’
 • Toni Servillo i ‘Il Divo’
 • Denzel Washington i ’Malcolm X’

Tags: , , ,


Om skribenten

Når jeg ser film, lægger jeg stor vægt på det skuespiltekniske, men det er også vigtigt med et godt plot og at filmens delkomponenter går op i en højere enhed. Jeg er til visuelt flotte film som 'Interstellar' og elsker Quentin Tarantinos filmunivers.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑