Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 51

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 52

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 53

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 54

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 55

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 56

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/filmpuls.dk/public_html/wp-content/themes/gonzo/single.php on line 57
filmunivers man of steel poster med christopher nolan, david s. goyer og zack snyder

Skrevet den 14 juli, 2013 | af Jeppe Andersen

0

Snyder og Goyer afslører hemmeligheder…

Få sjov viden om filmen ‘Man of Steel’ og Justice League fremtidsplaner.

spoilers!

Empire har interviewet instruktøren Zack Snyder og manuskriptforfatteren David S. Goyer, hvor de taler om ‘Man of Steel’ og fremtidsperspektiverne om en evt. Justice League film. Vi giver her et kort overblik over 12 fun facts:

1. I et tidligere udkast skulle filmen starte med Clark Kent komme ind på Daily Planet.

clark kent i man of steel

Zack Snyder forklarer, hvordan filmen egentlig handler om Clark Kents oprindelse. Derfor føler Snyder, at filmen lige så godt kunne have startet med filmens sidste scene, hvor Clark Kent cykler hen til Daily Planet, kører i elevatoren op til sine nye kollegaer, og Louis Lane tager i mod Clark Kent og siger, “Welcome to the Planet”.

2. Snyder havde planer om meget mere Krypton, men blev skrottet pga. budget og filmens spilletid.

man of steels krypton

Destruktionen af planeten Krypton var planlagt til at være meget mere vanvittig og omfattende, der skulle komme i lineære flashbacks integreret i Clark Kents barndoms flashbacks. Der udover skulle kampen mellem Jor-EL og General Zod have været meget større ude på landingsplatformen, hvor Jor-Els drone Kelex skulle være involveret i kampscenerne.

3. Poesi på væggene.

man of steel krypton med Jor-El

Snyder fortæller, at nogen af væggene har den klassiske Superman poesi om de forskellige måner. På andre vægge har Snyder valgt poesi fra den amerikanske forfatter, Joseph Campbell, som Snyder føler passer rigtig godt til Superman filmen; og det lyder således:

“We have only to follow the thread of the hero path, and where we had thought to find an abomination, we shall find a god; where we had thought to slay another, we shall slay ourselves; where we had thought to travel outward, we shall come to the center of our own existence. And where we had thought to be alone, we shall be with all the world.”

4. Først var Christopher Nolan imod, at Superman skulle dræbe.

Superman dræber i man of steel

I det første manuskript døde General Zod ikke, men blev der i mod suget ind i Phantom zonen med de andre. Zack Snyder og David S. Goyer ville dog gerne gå skridtet videre, og få Superman til at dræbe General Zod. For Snyder har Supermans aversion til drab været uforklarlig, og hvis filmen virkelig skulle fortælle Supermans historie forfra, så var det et emne Snyder ville berøre. Christopher Nolan og resten af D.C. folkene var først i mod idéen om, at Superman overhovedet skulle kunne dræbe. Nolan ville ikke engang have, at Snyder og Goyer skulle bruge deres tid på at skrive en alternativ slutning. Selvfølgelig gjorde de det alligevel, og Christopher Nolan blev positiv overrasket over deres udkast, og resten er historie.

Zack Snyder fremhæver, at hvis Superman blev sat i en situation, hvor han blev nødt til at dræbe for at redde folk, så gav det mening, og uddybede samtidig dimensionen af menneskeligheden, Clark Kent har fået af sin opvækst hos Kent familien. Desuden, så forstærkede det også Faora UI’s motto: “A good death is its own reward”, og General Zod er en mand af ære. Zack Snyder slutter med, at hvis der kommer en efterfølger, så kan du aldrig vide dig helt sikker på, hvad Superman kan finde på. Hvis du presser ham hårdt nok, hvad kan der så ikke ske? Og det synes Zack Snyder var helt essentielt med en karakter af Supermans kaliber, hvilket også kun er med til at give endnu mere dybde til en ‘Man of Steel 2’.

5. Baby Clark Kent scene nåede ikke med i filmen.

ung Clark Kent i Man of steel

Goyer afslører, at de havde indspillet en scene med baby Clark Kent, hvor Martha og Jonathan Kent tager Clark Kent med til lægen, da han begynder at opføre sig underligt, pga. hans superkræfter begynder at udvikle sig. Clark Kent får taget en høreprøve, som resulterer i, at Clark Kent skriger og springer vinduerne i stykker hos lægen. Scenen blev dog udeladt, da de ikke følte, at en scene med humor passede så tidligt ind i historiefortællingen.

6. Lois Lane afhøring blev også cuttet fra filmen.

Louis Lane i Man of Steel

De havde filmet en kort scene, hvor FBI forhørte Lois Lane, men hun ville ikke tale. Desuden var der scener i manuskriptet, hvor General Zod og hans mænd smadrede forskellige storbyer i verdenen. Faora UI skulle fx lande i Shanghai og ødelægge byen, men de droppede at filme scenerne.

7. David S. Goyer insisterede på, at Lois Lane kendte Supermans identitet.

lois lane kender supermans identitet i man of steel

Selvom Warner Bros. ikke var begejstret for, at Lois Lane ville kende Supermans identitet, pga. det altid har været sådan, så insisterede Goyer. Han følte, at Lois Lane ville virke som en idiot, hvis hun ikke kendte Supermans identitet; og Supermans kærlighed skulle bestemt være en speciel og kvik person. Samtidig begrundede Goyer også med, at hvis man ikke fornyer historier, så mister de deres relevans og eksistens grundlag.

8. Det har altid været General Zod, der skulle være skurken.

general zod i filmen man of steel

Ifølge David S.Goyer, så har det altid været General Zod, der skulle være skurken i ‘Man of Steel’. For det første ville David Goyer og Christopher Nolan lave en sci-fi film, der skulle tage os tilbage til Supermans rødder. De ville gerne lave en historie om Jordens første kontakt med et rumvæsen, hvilket altid har været negligeret i Donners film. General Zod var et naturligt valg i forhold til den historie, specielt i forhold til, hvordan General Zod repræsenterer Supermans Kryptoniske arv. Superman skal derfor vælge mellem Krypton og Jorden.

9. Det er ikke kun Lois Lane der kender til Supermans identitet

perry white (Laurence Fishburne) i man of steel

Goyer siger, at Perry er udemærket bevidst om, at Lois Lane og Superman har et specielt forhold. Han så dem jo kysse til sidst i filmen. Goyer tilføjer, at det helt er sikkert et område, de vil udforske mere i Man of Steel 2. 

10. Nye emner til den næste Man of Steel film.

Man of steel med Superman (henry cavil)

Man skal forestille sig, at verdenen kun har haft kendskab til Superman i en lille måneds tid, når filmen slutter. Ifølge Goyer, så kan vi godt forvente, at den næste Superman film vil inkludere mere af verdenen fremfor kun USA og planeten Krypton. Goyer synes, at det er interessant at redefinere karaktererne ved at stille spørgsmålet “Hvad nu hvis?…” Næste film vil der fx være mulighed for at berøre emner som hungersnød, folkemordet i Rwanda osv… Der er ingen grænser for, hvad de kan tage fat i; og det interessante er jo nemlig, at selvom han er Superman, så har manden stadig begrænsninger.

11. Man of Steel universet er udgangspunktet til en evt. Justice League film

Man of Steel universet er starten til en ny justice league film

Goyer bekræfter, at ‘Man of Steel’ er startskuddet på en evt. Justice League film. Dvs. at hvis der kommer en Justice League film, så tager den udgangspunkt i universet fra ‘Man of Steel’. Goyer har udtalt, at Christopher Nolan ikke er den store fanboy, og bryder sig ikke om at lave referencer i hans film. Mange har påpeget at Christopher Nolan netop havde et Batman symbol i hans første film ‘Following’, men det er selvfølgelig bare et tilfælde, som Nolan også selv har bekræftet. I samme udtalelse påpegede han dog, at han altid har elsket Batman, som er blevet en del af vores pop kultur.

Goyer og Snyder er der i mod fanboys, og har derfor også indsat forskellige referencer (easter eggs) i ‘Man of Steel’. Goyer indrømmede dog, at han selv var uvidende om Wayne Enterprises logoet på satellitten i filmen, som Zack Snyder har integreret, og Goyer var meget begejstret for overraskelsen. Zack Snyder og David S. Goyer har altså med vilje lavet referencer til andre karakterer, for at anerkende deres eksistens i ‘Man of Steel’ universet. Snyder har dog udtalt, at Batman referencen også var en hyldest til Nolan brødrene for ‘Dark Knight Triologi’.

Goyer tror nødvendigvis ikke, at Warner  Bros. går samme vej som Marvel, hvor de introducerer hver karakter med deres egen film. Men måske mere i retning af, at flere karakterer bliver præsenteret i nogle få karakters film; som fx at vi kunne se flere karakterer i den næste ‘Man of Steel’ film.

12. Nyhedsbloggeren Glen Woodburn, skulle have været karakteren Jack Ryder

Jack Ryder fra D.C. Universe

Goyer ville oprindeligt have Woodburn til at hedde Jack Ryder, som er en nyhedsskurk i D.C. universet. Desværre fik de ikke lov af D.C. til at bruge Jack Ryder, og derfor måtte ændre navnet på karakteren. Det var tre uger inden optagelserne startede, så derfor fandt de hurtig på navnet Glen Woodburn, som referer til de to anerkendte journalister, Bob Woodward og Carl Bernstein, der var med til at afsløre Watergate-skandelen.


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑