CPH:DOX

‘Soldaten’ på CPH: DOX

Nordisk Film Spring, DR2 og CPH:DOX præsenterer Nikolaj Møllers dokumentarfilm ‘Soldaten’, der får premiere den 24. marts på CPH:DOX
‘Soldaten’ er Nikolaj Møllers debutfilm og foregår dybt inde i Amazonas. Her følger han den unge krigsveteran Henrik Martin Andersen, der efter at være blive diagnosticeret med PTSD har taget den sidste udvej for at komme tilbage til livet. Det danske samfund har vendt ham ryggen, og han forsøger nu at helbrede sig selv i Amazonas’ jungle. ‘Soldaten’er en gribende skildring af en ung mands kamp mod sine indre dæmoner, men tegner også et billede af samfundets udfordringer med håndtering af PTSD-ramte veteraner.

‘Soldaten’ vises på CPH:DOX, hvor den er nomineret i hele to konkurrencer – NEXT:WAVE AWARD og Politiken:Danish:Dox. Efter premieren vises dokumentaren på DR2 i starten af april, og den kan efterfølgende streames i foreløbig 30 dage på DR’s streamingtjeneste DR2+.

Filmens handling
Fotografen Nikolaj Møller møder Henrik Martin Andersen, der bor dybt inde i Amazonas jungle. Henrik er en hjemvendt krigsveteran fra Afghanistan, der efter sine to udsendelser i krig kæmper med PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion) og en sorg over tabet af sin lillesøster, som han mistede til kræft. Efter hans hjemkomst oplevede han, at det samfund, han drog i krig for, ikke kunne hjælpe ham, da han havde mest brug for den.

​Henrik har nu begivet sig ud på en rejse til junglens indre som en sidste udvej for at helbrede sig selv og med en drøm om at åbne et hjem for andre PTSD-ramte krigsveteraner, der ligesom ham selv har brug for hjælp. Men Henrik har svært ved at finde glæden ved livet på egen hånd, og gennem verdens mest hallucinerende plantemedicin ser han sine dæmoner, sit svigt og sin frygt i øjnene. Drømmen vendes til en kamp for at finde sig selv og en mening med livet, men kan man flygte fra problemerne ved at forsvinde ind i Amazonas? Eller vil man med tiden blive indhentet af virkeligheden? 

have a/s

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.