filmnyheder

Skrevet den 3 juli, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Spielberg havde en idé til Dødens Gab 2

Spielberg og den mekaniske haj-stjerne “Bruce”, opkaldt efter instruktørens advokat.

Filmen der ejede året 1975 var ‘Dødens Gab’ (på engelsk ‘Jaws’). Det var den første film som tjente 100 millioner dollars, og dermed skabte ordet “Blockbuster”. Filmens instruktør var en ukendt, ung, naiv og talentfuld mand ved navn Steven Spielberg, der skulle blive underholdningsindustriens “grand old man”. Selv er denne skribent mega fan af den første ‘Dødens Gab’ film, og har i gennem tiden altid opdateret filmen. Ja, jeg har ejet mange VHS, dvd og blu-ray udgaver af filmen, for den er simpelthen så genial!

Billede af den rigtige USS Indianapolis

Hvad mange dog ikke ved, er at Spielberg ikke var lukket overfor idéen om at lave en 2’er. Mere specifikt, så ville Spielberg gerne lave en prequel, der omhandler USS Indianapolis affæren, som fiskeren Quint i den originale film fortæller om, da han var en af de få overlevende. Baseret på rigtige begivenheder, så er historien om USS Indianapolis en grum historie. Den massive krigsbåd havde en 1.196 stor besætning, der lige havde afleveret atombomben, der senere skulle smides over byen Hiroshima. Men på tilbagevejen blev båden ramt af en japansk torpedo. I løbet af ganske kort tid var båden helt sunket, og majoriteten af de overlevende flød på havets overflade, med håbet om snart at blive fundet. Men, deres rædsler var ikke slut, da en stor flok hajer var lokket til området via lugten af sårede søfolk. Det varede ikke længe før folk blev taget en efter en, og da redningsaktionen var slut overlevde kun 316, da resten var blevet hajføde.

Det var denne historie som Spielberg ville fortælle, men det var ikke akkurat lige det som studiet (Universal Pictures) havde drømt om, men snarere ville have en direkte fortsættelse til 1’eren, hvilket Spielberg synes var åndsvagt. Derfor var der ikke andet at gøre, end at erklære man havde “kreative uenigheder” med hinanden. En ‘Dødens Gab 2’ udkom i 1978, men plottet var en direkte genopkogning af 1’eren, og klart havde en lidt slasher-agtig stemning, da hovedmængden af ofre er unge teenagere, der fjoller rundt ud på havet.

Billede Copyright: Universal Pictures

Tags: , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑