Når vi skriver en anmeldelse, gør vi alt hvad vi kan for at afslør..." /> Spoiler talk: Fantastic Beasts and where to find them - Filmpuls

pulsen

Skrevet den 29 november, 2016 | af Line F. Svare

0

Spoiler talk: Fantastic Beasts and where to find them

Når vi skriver en anmeldelse, gør vi alt hvad vi kan for at afsløre så lidt som muligt om filmen. Det kan til tider godt være hårdt, ikke at kunne komme med en virkelig god pointe, eller kunne gå ind i et virkelig interessant emne, fordi man skal undgå spoilers.
Visse film har så meget til dem, at man bare gerne vil diskutere, uddybe og give sig i kast med fede dele af filmen. Derfor indleder vi nu dette nye koncept, spoiler talk, hvor vi går ordentlig i dybden med premiere-aktuelle film og taler om alt det vi ikke må i anmeldelserne.

Fantastic Beasts and where to find them

fantastic beasts

Foto: Warner Bros.

Debutartiklen kommer til at omhandle ‘Fantastic Beasts and where to find them’, og her kommer med det samme en advarsel: har du ikke set filmen, så skynd dig langt væk fra denne artikel, for vi er helt åbne og der er ingen beskyttelse mod spoilers

‘Fantastic beasts and where to find them’ er den nye Harry Potter-spin off.  Med en så elsket og populær franchise, som Harry Potter er, der nu bliver udvidet, er der vidst ingen tvivl om, at der var mange forventninger. Dette resulterer selvfølgelig i, at der nu efter premieren er mange ting at snakke om!

Nicolaj, Laura og undertegnede, Line, er alle ret store Harry Potter fans, og vi satte os ned og gennemgik alle vores tanker omkring ‘Fantastic Beasts’-filmen.

Vi var alle sammen overordnet meget imponerede over filmen, og vidst ret positivt overraskede. En beskrivelse af filmen som helt enkelt ‘fantastisk’ er vidst et meget godt resume fra os af.
Men der er selvfølgelig altid kritik-punkter – og de er i sagens natur, nu når man er filmanmelder, ofte markante at se i en diskussion. Det skal dog ikke være kritik det hele, og det er det langt fra.
Vi har i denne artikel taget et udpluk af vores samtale ud, hvor vi bl.a. kommer ind på de forskellige karakterer, Johnny Depp, skuespillerne, USA som lokation samt fremtiden for ‘Fantastic Beasts’ serien.

God fornøjelse.

!ADVARSEL, SPOILERS! Har du IKKE set ‘Fantastic Beasts and where to find them’ så skal du ikke læse den her artikel!!

Karaktererne

Foto: Warner Brothers Pictures

Laura: Jeg synes generelt karaktererne er ret gode. Man kan godt mærke, at J.K. Rowling har haft en finger med, da de har husket noget af det som er allerbedst ved HP. At ingen karakterer (måske lige på nær Umbridge) er hverken ensidigt onde eller gode.. Man kan altid argumentere for sympati med de onde HP-karakterer og omvendt er der ingen der kun er gode. Det synes jeg også de har formået rimelig godt i Fantastic Beasts, hvor især obscurial-tingen er meget kompleks…
Og Newt er jo heller ikke all good. Han bryder loven og har åbenbart også haft en forhold til en Lestrange, der næppe er helt god.

Nicolaj: Lestrange forholdet glæder jeg mig faktisk til at høre mere om!

Line: Samme her!! – Hun kommer med i næste film, bliver ret interessant.

Zoe Kravitz spiller Leta Lestrange Foto: Critics Choice Awards Portrait Session

Laura: Ja, tror det kommer til at spille en rimelig stor rolle! Læste noget med at Newt blev smidt ud af Hogwarts, fordi han tog skylden for noget, hun havde gjort… Men nævnte de det i filmen, eller er det J.K.-trivia??

Nicolaj: Kan være det kommer fra det originale screenplay.
Yep – tjekkede lige referencen.

Line: Gad vide om hun måske ikke er sådan slem slem, men måske hendes forældre er, og alle har haft sådan et dårligt øje til hende.
Men det også lidt spændende hvis han er forelsket i en bad girl (som i ond).
Interessant plot synes jeg – som jeg håber vi får uddybet ret meget!

Laura: Ja! om hun er ond eller ej, så er hun helt sikkert ikke god for ham!

Line: Og det det. Der hentydes til små ting, altså forholdet mellem Newt og Leta fx. Men det så mærkeligt – fordi vi er vant til Harry Potter hvor vi følger ham fra at der faktisk sker noget i hans liv. Hvor det modsat med Newt. Vi får bare små info, og ikke det hele billede, og det gør jeg føler jeg ikke kender ham.
Jeg synes slet ikke jeg lærte ham at kende som jeg følte jeg havde behov for. Det har samtidig gjort mig vildt nysgerrig på ham – føler det er en filmatisering af en bog, hvor jeg ikke har læst bogen og derfor ikke har hans indre tanker osv. Jeg mangler virkelig en ordentlig indlevelse i ham Newt.

-Laura: Jeg kan godt følge dig Line! Men jeg synes egentlig bare, det holder mig nysgerrig.. Og den lille bitte information om Leta Lestrange var helt vildt spændende og så savnede jeg egentlig ikke så meget mere om hans fortid, for jeg fornemmer det kommer. Synes egentlig de indkapsler hans personlighed ret godt!

Line:
 Ja ved det – men han var meget indelukket – og det er han jo som person, og jeg elsker ham for det. Men jeg ville ønske jeg kendte ham bedre!

Nicolaj:
Know what you mean Line. Men med 5 film skal det vel nok komme.

Kowalski

fantastic beasts

Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture

Nicolaj: Jeg havde et love/hate forhold til ham.
Nogen gange var han meget god og andre gange vildt kedelig. Og blev så irriteret over slutningen med ham! Han var nok for meget comic-relief. Han skulle have været lidt mere seriøs nogle gange.
Og så var han alt for let at overtale – og godtroende.

Line: Jeg kunne faktisk godt lide ham, synes han var rigtig fin og sød karakter. Måske til tider lidt for tydeligt, at han var skrevet ind så vi som publikum kunne få ting forklaret.
Og nogle gange blev det måske lidt for meget offer over ham.

Nicolaj: Det virkede lidt som om de havde sat en HP-fan ind i filmen på en måde.
Han troede fra starten af på hele magiker-samfundet, uden at der var brug for at gøre noget. Hvis i forstår hvad jeg mener..?
En smule mere overtalelse bare. Det gik lidt for hurtigt. En omgang aftensmad for at være præcis.

Johnny Depp og Grindelwald

johnny-depp-grindelwald

Line: Da vi var inde og se filmen, og smukke Colin ændrede sig til Johnny Depp begyndte folk seriøst at GRINE og tror ikke liiiiige det var ideen.skaermbillede-2016-11-28-kl-11-22-33
Han lignede en gammel bedstefar. Hvad fanden gik der galt der? Han ser på INGEN måde skræmmende ud.

Laura: Jeg grinte med i biografen, da han kom frem.. Synes det er så latterligt castet.

Nicolaj: Altså, han kan jo spille sindssyg. Så meget ved vi da.

Laura: Jamen altså, jeg har svært ved at tage Deppen seriøst.. Jeg synes ikke han ligner den unge Grindelwald, vi har set, og jeg synes det er ærgerligt, at tage en amerikaner til at spille én fra Durmstrang. Måske er det bare fordi, vi kender Deppen fra så mange roller, som han bare er blevet ét med – så er det svært at forestille sig ham, som den her afsindigt onde troldmand, som Dumbledore i øvrigt nok var forelsket i.

Nicolaj: Meget god pointe du kom med! Latterligt at bruge en amerikaner til en europæer. Især når de gjorde så meget ud af at bruge britere i HP!

deppenLine: Jaja det rigtig. Altså jeg elsker jo faktisk Johnny Depp. Men et eller andet er sgu gået helt galt der.

Nicolaj: Tror også de skulle have gået i en yngre retning med ham. Han ligner i hvert fald ikke protrætteringen fra HP 7.

Line:
Hvorfor skulle han ligne en gammel SØD bedstefar…?? Det var så kikset.

Laura: Okay ved ikke om han var sød, hans øjne var rimelig klamme.

Romance-plottet

fantastic beasts

Foto: Jaap Buitendijk

Line: På trods af jeg godt kunne lide Newts amerikanske venner, så er jeg især ikke meget for det der kærlighedsplot mellem Newt og Tina.

Laura: Det kærlighedsplot er sgu ikke noget jeg føler særlig indlevelse i eller ønsker skal lykkes… Tror bare heller ikke jeg sympatiserer 100% med Tina fordi hun måske er lidt kedelig.

Nicolaj: Worst love-story ever.

Line: Tina er sgu lidt irriterende på nogle punkter – og ja, enormt kedelig en karakter! Og det var bare for kliché og typisk at SELVFØLGELIG skulle han blive vild med hende pigen der ligesom både får ham anholdt og reddet og bla bla.

Laura: Ja, vil meget hellere se noget Leta Lestrange-kærlighedsdrama!!
Men der kommer sikkert et trekantsdrama.

Line: Synes den var for lav, på en måde, for J.K. Rowling med det kærlighedsplot – gad vide om det er WB der har tvunget det på – for det undrer mig enormt meget, hun plejer ikke at lave så tamme og intetsigende karakterforhold.uden-navn

Nicolaj: Selskaberne skal jo altid ødelægge et eller andet.

Laura: ja, man ved jo fra starten, at der kommer til at opstå noget mellem de to, så det er meget forudsigeligt og formår ikke at overraske + kæmpe problem hvis man ikke ligesom “hepper” på dem som par.

Line:
Ja nemlig. Også fordi Newt er så fed og elskværdig en karakter, synes sgu han fortjener noget ordentligt udarbejdet og gennemskrevet.

Nicolaj: De skulle bare have droppet de sidste 5 linjer de sagde til hinanden, så havde der slet ikke været et forhold.

Laura: Det ultimative kærlighedsforhold er jo mellem Newt og hans skabninger.

fantastic beasts

Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture

For mange plots?

Line: Var der for mange forskellige plot? – ved jeg du synes lidt Nicolaj (fra anmeldelsen. red.)

Nicolaj: Yep. Jeg kunne ikke lide delen med sekten. Den skulle have haft meget mere plads hvis det skulle have fungeret. De skulle have fokuseret på skabningerne der slap løs, og måske noget mere med Grindelwald til sidst. Og så have gemt sekt(erne) til næste film hvor de kunne have uddybet det mere. Så havde de også haft mere tid til karakterene.

Foto: Warner Bros.

Line: Jeg har det sådan, at jeg synes de alle sammen (plots) var mega spændende. Det med obscurials synes jeg var SATANS spændende!!! Og sekten var også seriøst fed.  Også interessant og fint i forhold til USA og tiden.

Laura: Hmm generelt er jeg rimelig tilfreds, men synes godt der kunne have været mere dybde i sekt-delen. og man kunne måske godt gøre mere ud af kompleksiteten ved obscurials… Altså det er stakkels børn, der besættes af en ond ting – det er jo mega spændende og voldsomt tragisk!

Line: Så spændende, virkelig interessant!! Tror der kommer mere med det – håber meget, for ellers var det lidt for let berørt.

Nicolaj: Præcis. Kunne også godt lide konceptet. Men det druknede fuldstændig!

USA

fantastic beasts

Foto: Jaap Buitendijk

Line: Hvad synes I om at det forgik i USA? Hvordan synes I det fungerede?

Laura: Hmm jeg savner lidt det britiske univers, må jeg sige.

Nicolaj: Synes det var fedt at komme til at se hvordan magiker-samfundet var i andre lande. Det var nok det bedste ved filmen!

Laura: Men også meget fedt det der aspekt med at de har nogle andre love osv. Og fint, at de bruger byen, når man nu er der.. Altså at de fx er i central park osv.

Line: Jeg er nok midt imellem. Jeg synes det var spændende med de nye aspekter også, og fedt at komme til et helt andet sted og sådan. Men USA WHY? Vi har nok med USA og nok amerikanske udgaver af ting. Det er på så mange måder enormt ucharmerende synes jeg…
Det virker for meget som om der er nogle der vil tjene penge, og tænker de vil gøre det bedst ved at involvere det amerikanske publikum endnu mere eller noget..

Nicolaj: Det har sq noget med branding af filmen. Desværre.

Laura: Yes, helt enig Line!! USA er jo det oplagte og nemme valg, men kunne være meget mere spændende at komme til et helt andet land, selvom det jo giver nogle komplikationer med sprog osv.
Og det er lidt det der med at alting skal til USA og jeg har altid synes det var så fedt at HP netop var britisk og koncentrerede sig meget om Europa

fantastic beasts

Foto: Warner Bros.

Line: Men, jeg kan godt lide den måde hvorpå det amerikanske samfund var meget mere strengt og ondt og hårdt – og at Newt havde svært ved det, fordi regler nok ikke er så voldsomme i UK. Men synes så ikke de fik udnyttet eller kritiseret det nok.

Laura: Nej, det er nok rigtigt.. for Rowling er jo ekspert i at lægge samfundskritik ind.

Nicolaj: Altid samfundskritik!

Laura: Men det er måske farligt ift. amerikanerne, der jo er så fandens patriotiske

Skuespil

fantastic beasts

Ezra Miller som Credence. Foto: Jaap Buitendijk

Laura: Jeg elsker normalt Ezra Miller rigtig højt, men synes han overspillede lidt her.

Line: Elsker ham også virkelig meget, han er så dygtig, og enormt interessant både i skuespil og udseende. Men følte også han overspillede. Det var ret ærgerligt, for han var ret godt castet.

Line: Eddie var fantastisk. Jeg har også været lidt forelsket i ham siden Jordens Søjler, så jeg er ikke den rette til at bedømme – og så igen. For nogle roller bliver han faktisk for meget. Hvorimod han er FUCKING perfekt som Newt, den rolle er jo SKREVET til ham. Seriøst. Han spiller som i Jorden Søjler, og den type rolle er bare så perfekt til ham.
Kan forestille mig nogle synes det er for meget med de der cute blikke – men jeg falder pladask for det!

fantastic beasts

Eddie Redmayne som Newt. Foto: Warner Bros

Nicolaj: Har ikke rigtig fulgt Redmayne, så havde ingen forventninger til ham, men jeg synes også han var helt perfekt.

Laura: Jeg har haft det lidt svært med Eddie på det seneste, fordi han altid lidt spiller den samme rolle, så jeg blev egentlig lidt skuffet over, at han skulle spille Newt. MEN jeg blev meget positivt overrasket. Jeg synes han passer rigtig godt til rollen som den der nervøse, indelukket, men mega passioneret gut.
og fik jeg nævnt dansen i Central Park? FANTASTISK!

Line: Gad vide om rollen faktisk er skrevet med ham i tankeren? Kunne den sagtens.

De kommende film

Hvad byder de kommende film mon på? Der er fire film på vej, og de kommer alle til at hedde noget med ‘Fantastic Beasts’. Men ellers er intet helt klart, dog har en smule information sivet ud fra holdet bag. Bla. vil en stor del af filmene fokusere på Dumbledore og Grindelwald.

Laura: Har det meget svært ved Johnny Depp, men ellers synes jeg Dumbledore-Grindelwald historien er mega spændende, og noget der kun berøres meget lidt i HP-filmene!
Det bliver i øvrigt spændende hvem der skal spille Dumbledore!Dumbledore

Nicolaj: Det kan være de har gemt Newt’s fortid til næste film, så Dumbledore kan blive springbrættet til at fortælle hele historien om Hogwarts.

Line: Før de kom med den nyhed om at der var fokus på Dumbeldore og Grindelwald og at Newt + amerikanerne kom tilbage, så vidste jeg faktisk slet ikke hvad der skulle ske i næste film. Og tænkte, mon det handler om Newt som rejser til forskellige lande og komme ind i problemer hvert sted? Kunne have været fucking nice.

Nicolaj: Håber vi kommer til at se andre troldmandssamfund rundt om i verden i de næste film.

Laura: Jep.. Filmen er jo også utrolig afsluttet!

Line: Ja! Det var SÅ mærkeligt. Nok min største overraskelse, at det var SÅ afsluttende. De behøvede jo i princippet slet ikke lave en film til. Det var sgu mærkeligt.

Laura: Altså der er det med Lestrange og Grindelwald, men han er jo ligesom allerede fanget.. Og Jk RowlingNewt siger også han kommer tilbage, men den lægger sgu ikke meget op til mere.

Nicolaj: Så længe Rowling holder hvad hun lover og holder Newt som hovedperson!

Line: Udover selvfølgelig at frygte Newt mister sin hovedrolle, fordi jeg så godt kan lide ham – så virker det bare også total amatør-agtigt og som om de ikke har en skid styr på noget. Og jeg ved jo at Rowling har styr på tingene. Hvorfor fanden starte en serie op med at handle om én karakter – og så smide det hele væk? Og kalde den ‘Fantastic Beasts’ men så ikke lade den handle om det? Det er simpelthen for kikset.

fantastic beasts

Foto: Warner Bros.

Nicolaj: Han har mere end nok potentiale og karakter til at udfylde filmene. Birollerne kan selvfølgelig skiftes ud hvis det er det (*host* Tina *host*). Tror desværre godt de kunne finde på at køre det i retning af Dumbledore og Grindelwald så de bliver hovedpersoner i stedet. De ender sikkert med at slå en løkke på det hele ved at slutte serien med en eller anden form for reference til Harry, hans forældre eller Voldemort (learn from the Star Wars prequals AND DON’T DO IT).

Laura: Newt er en rigtig god hovedkarakter, så håber han bliver.. Grindelwald og Dumbledores forhold er sådan set ret interessant, men for det første så ser de jo (ifølge HP-bøgerne) ikke hinanden på det her tidspunkt i mellem Arianas død og den store duel, og for det andet synes jeg det er lidt ærgerligt at fokusere på karakterer kendt fra HP, når man lige har skabt en fantastisk ny hovedkarakter i Newt. Og nu har vi snakket så meget om HP, men noget helt fantastisk ved den her film er jo, at den netop er sin egen – det er dejligt at komme tilbage til Rowlings troldmandsunivers, men filmen kan jo sagtens stå alene. Den har frigjort sig fra HP, så den netop ikke bliver fan fiction-agtig ligesom The Cursed Child lidt gjorde ved at inddrage alle mulige kendte karakterer og kun få nye. Er bange for det går lidt af, hvis den skal handle om Dumbledore.

Grindelwald og Dumbledore som unge

Nicolaj: Jeg er også bange for præcis det du nævner med Dumbledore. Siden det blev offentliggjort at han ville være med i de næste film har jeg været bange for at det ville tage serien i retning af en prequal/origin story for ham, end det ville være en spin-off Newt. Håber virkelig at de holder sig på sporet.

Line: Jeg håber Rowling har styr på det! Det må hun sgu have, tænker jeg. Så længe Newt ikke bliver sådan en der bare følger med og kigger på ren tilfældigt. Jeg tænker lidt hans indgang kan være obscurials, som han jo har en bedre forståelse for end andre. – Grindelwald er jo interesseret i dem.

Nicolaj: Men 5 film med obscurials? Sounds boring..

Er du nået til enden? Tak fordi du havde lyst til at læse vores tanker.

Nu kan du få lov til at kommentere for neden, og komme med din egen holdning til filmen og de forskellige emner! Kommentarfeltet er et frit spoiler-rum (kun spoilers om Fantastic Beasts 1 er velkomne dog) – så du giver den bare gas!

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑