The Hate U give
Copyright: 20th century fox

Streaminganmeldelse: The Hate U Give

2

Historie

Den 16-årige Starr lever to forskellige liv. Hun bor med sin familie i det sorte lokalmiljø, men samtidig går hun på privatskole i et fint forstadskvarter. Hun holder succesfuldt de to liv adskilt. Ikke engang hendes hvide kæreste vil hun introducere til familien. Men efter en fest i hendes lokalmiljø, er hun det eneste vidne til mordet på sin uskyldige sorte barndomsven Khalil, af en hvid politimand. Hendes sorte venner i lokalmiljøet vil nu have hende til at råbe op om uretfærdigheden, men Starr vil gerne beholde sit gode ry på privatskolen og holde sin mund.

At en sort bliver uretfærdigt myrdet af en hvid politimand, er desværre virkeligheden for mange sorte i USA, og at lave en film som denne er ikke nogen dum måde at vise virkeligheden på. Desværre synes jeg filmen virker for udpenslende. At Starr vil holde sin mund og ikke råbe op om uretfærdigheden, synes jeg ikke er et valg nogen ville tænke over, og jeg synes filmen trækker valget i langdrag. Der er selvfølgelig andre grunde til at hun vil holde sin mund, ryet på privatskolen er den første grund vi bliver præsenteret for. Som de fleste ungdomsfilm og serier, kunne det meste af hovedrollens problemer være løst hvis personen bare havde fortalt sandheden. God!, det giver mig lyst til at skrige! Filmens længde på 2 timer og 13 minutter er for lang, og der er flere scener der snildt kunne være skåret ud, uden at gå ud over historien.

Filmens historie og emner er mega relevante, men denne film mener jeg ikke er en god repræsentation, da jeg egentlig blev mere irriteret på persongalleriet, end jeg gik op i historien.

Skuespil

Filmen er skrevet over New York Times-bestselleren af samme navn. Derfor er karaktererne fastlagt og der er ikke meget rum til at ændre på dem. Det er ærgerligt, for skuespillet fejler intet, men slås med en irriterende dialog og kedelige scener. Amandla Steinberg der spiller Starr er faktisk rigtig dygtig og gør et hæderligt forsøg, og er faktisk rigtig god til at skifte, f.eks. accent mellem de to verdener. Resten af castet, kan dog ikke spille forbi det.

Visuelt

Filmen er god til at vise de to forskellige nabolag på hver sin måde. Det sorte miljø er livligt og i varme farver, mens privatskolen er kold og mere kontrolleret. Sikke en symbolik. I det hele taget er den visuelle symbolik ekstremt meget in your face og man får ikke et øjeblik til at tænke over det ene, før den næste bliver smidt i hovedet. Det er utroligt frustrerende, for emnet er så fint, men jeg vil bare gerne sidde og nyde et øjeblik, uden at blive tvunget til at tænke over det næste.

Musik og lydbillede

Musikken passer fint til denne ungdomsfilm. Den præges af rapmusik, og slæske popsange. Tja, sådan er det vel i ungdomsfilm. Ikke noget der overrasker. Det bliver bare lidt tungt og lidt larmende i længden.

Fotocopyright: 20th Century Fox

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Læs bedømmelse0 stemmer0
2
Kort fortalt
The Hate U Give er en film som mener det godt. Emnet om uretfærdige mord på sorte menesker af hvide politimænd er super relævant, og noget vi er nødt til at adressere. Men denne film kommer bare ikke godt om det. Den er for aaalt for lang og symbolikken er så tung at man får hovedpine. Det er desværre en ommer, og det skal gøres bedre næste gang.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.