Sundance Film Festival london 2019
Copyright: Sundance Film Festival

Sundance Film Festival London dagbog dag 1

Sundance Film Festival London er en del af Sundance Film Festival, der finder sted hvert år i Utah. Den er stiftet af Robert Redford og hylder de mere alternative film, såkaldte indiefilm. Det er en af verdens mest anerkendte film festivaler. Det er femte gang at Sundance Film Festival London afholdes, og her vises de bedste af de film, der blev vist på festivalen i Utah.

Teknisk set så er dette ikke dag 1. Selve festivalen starter først imorgen, hvor premieren på ‘Late Night’ skyder festivalen i gang. Dog er der pressevisninger for både national og international presse tirsdag og i dag, så vi ikke tager pladserne til publikumsvisningerne. Festivalen finder sted i Picturehouse Central, der er den engelske biografkæde Picturehouse’s hovedbiograf. Den ligger lige ved Piccadilly Circus så nemt at komme til og fra.

Den 4-etagers store biograf er smuk og helt nostalgisk med dens neonlys og gammel biograftavle, der viser hvilke film, der går denne dag. Sundance logoer er klistret på alle vægge, og der er ingen tvivl om, at jeg er ved det rigtige sted. Efter mindre forvirring med at finde mit presseskilt (navnet Rikke Ingemann Jensen er ikke nemt for englænderne at huske), er jeg klar til første film.

‘Animals’ af Sophie Hyde er den første film. Den handler om Tyler og Laura, der er ved at fylde 30 år. De fester natten lang og svigter alt ansvar. Laura er forfatter, men har ikke skrevet mere end 10 sider på 10 år. De er uadskillelige, men det ændrer sig, da Laura får en kæreste. Pludselig er det tid til at blive voksen, og de to veninder er ikke på bølgelængde mere. Det var en interessant og god film om venskab, og det at blive ældre. Den viser meget godt, hvad samfundet forventer af dig, når du når en hvis alder, og hvordan det kan være svært at leve op til andres forventninger.

I dag stod den på film det meste af dagen. Det startede med en thriller, så videre til drama og sluttede af med komedie. Fik set tre film i alt. Den første var øThe Nightingale’. En mørk thriller, der foregår i 1825 om en kvinde, der jager soldaten, der har dræbt hendes mand og barn. Meget interessant film, der helt klart ramte mig følelsesmæssigt. Den havde ingen problemer med at vise vold og voldtægt, så voldsomt at jeg mange gange var nødt til at kigge væk. Helt klart ikke for sarte sjæle.

Film nr. 2 var ‘After The Wedding’ af Bart Freundlich. Den handler om Isabel, der arbejder på et børnehjem i Indien. Da en mystisk person pludselig vil donere et stort beløb til børnehjemmet, bliver hun nødt til at rejse til New York for at underskrive aftalen. Der kommer hun ansigt-til-ansigt med fortiden, og hendes besøg tager en uventet drejning. Julianne Moore og Michelle Williams spiller de to bærende roller, og det gør de rigtig godt. Det er et spændende plot med mange twists og et solidt cast. Dog har vi set historien før, da den er baseret på danske Susanne Bier’s ‘Efter Brylluppet’. Instruktøren har dog ændret kønnet på karaktererne og gjort historien til sin egen.

Sidst men ikke mindst fik jeg set ‘Late Night’. Denne komedie handler om Katherine, der er talkshow-vært. Efter utallige priser og et succesfuldt show er det begyndt at gå ned af bakke. Hun får kritik for ikke at hyre kvinder, og seertallene falder. Derfor beslutter hun sig for at hyre en kvinde og redde showet, inden hun bliver erstattet med en anden vært. ‘Late Night’ er en af de film, jeg har grint mest af i lang tid. Den er super underholdende, og manuskriptet er virkelig velskrevet. Humoren holder og Emma Thompson og Mindy Kaling er i topform.

Længere anmeldelser af hver film kommer ind på siden på et senere tidspunkt, så hold dig opdateret. I morgen står den på interview med Alia Shawkat & Holliday Grainger fra filmen ‘Animals’, instruktøren bag ‘Animals’ Sophie Hyde og instruktøren bag ‘After The Wedding’ Bart Freundlich.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.