Filmpuls logo
Filmpuls

Surprise cameos

Vent var det ikke??? Ja, det hænder at man ser en film og at der pludselig optræder et meget kendt ansigt, som har fået en lille rolle at lege med. Det sjovt når det sker, men nogle gange så går det ikke op får publikum, at de bliver udsat for en ”cameo-rolle”. Nej, nogle er skjult ret godt, mens andre er så hurtigt i billedet at man nærmest ikke opfanger dem. Her er et lille udpluk af eksempler.

Glenn Close som pirat i ‘Hook’ (1991).

’Hook’ har et simpelt og genialt plot: Hvad nu hvis Peter Pan blev voksen? Instrueret af Mr. Blockbuster i egen høje person, Steven Spielberg. Så er resultatet blevet en hjertevarm og god fortælling, der desværre har dens problemer, men ikke så slemme at filmen ikke rammer lige ind i hjertet. Spielberg selv mener, at dette er en af hans værste film. Filmen har Robin Williams som en voksen Peter Banning, der er en amerikanske forretningsmand, som mere eller mindre glemmer sin familie, da arbejdet fylder det hele. Men da juleferien skal holde hos bedstemor Wendy i London, der kidnappes Peters børn. Sporet fører til Ønskeøen, hvor Kaptajn James Klo (spillet fremragende af Dustin Hoffman) holder dem fanget. Det er ved Kaptajn Klos introduktion, at der kommer en overraskende cameo, som ingen havde regnet ud. For her er scenen, hvor Klo konfronterer en pirat, der under skæg, falske tænder og make-up viser sig at være ingen ringere end…. Glenn Close??? Yep, that’s her!

Copyright: Tri-Star Pictures / Sony Pictures /Amblin Entertainment

Arnold Schwarzenegger hilser på The Rock i ‘Welcome to the Jungle’ (2003)

Dwayne ”The Rock” Johnson og Seann William Scott har hovedrollerne i denne action-komedie, som primært foregår i den sydamerikanske jungle. Filmen er ikke just en fremragende film, men ganske underholdende nok, hvis man lider af slemme tømmermænd og gerne vil ligge ned på sofaen og sumpe lidt. Det er i starten af denne film, hvor en kendt action helt går forbi The Rock. Det er intet mindre en Arnie himself. Man når akkurat lige at sige: ”Hvad fanden, det var jo…”

Copyright: Sony Pictures

Nathan Fillion får pillet næse af Groot i ‘Guardians of the Galaxy’ (2014)

Nathan Fillion og James Gunn er tætte kammerater, så han er på den ene eller anden led altid med i Gunns film. Fillion er nok mest kendt som rumskibs kaptajnen Malcolm Reynolds i ’Firefly’, en meget populær science fiction tv-serie, der senere fik en film (’Serenity’). Hans cameo er stemmen til et stor blåt alien/rumvæsen, der ligger an på Starlord-karakteren (Chris Pratt) da han ryger i spjældet. Men heldigvis kommer Groot til undsætning.

Copyright: Walt Disney Pictures / Marvel Studios

Daniel Craig som stormtrooper i ‘The Force Awakens’ (2015)

’Star Wars’ sagaen har haft ufattelig mange cameos, så at nævne dem alle ville fylde en meget lang artikel. Så i stedet, ja så tager vi skribentens favorit. For selvom mange ikke synes at den nye ’Star Wars’ saga opfylder de drømme og forventninger man havde som fans, så må man da indrømme at filmene har nogle fede og skægge elementer. Ikke mindst denne cameo, hvor en stormtrooper bliver udsat for karakteren Reys jedi-kræfter og slipper hende fri. Stormtooperen hedder JB-007, hvilket er genialt, når der er selveste Daniel Craig som spiller ham.

Copyright: Walt Disney Pictures / LucasFilm

Talk show vært i ‘Hobitten’ (2013)

Her kommer en meget upopulær film-holdning…. Jeg er ikke fan af ’Lord of the Rings’, sådan så er den ged barberet. Det er en mening, som mange er parate til at korsfæste mig på. Men, jeg har jo ikke sagt at historierne er dårlige, det bare ikke mig. Skribenten kan sagtens se det unikke ved Tolkiens saga, men der er jo ikke alt man kan forelske sig i. Dog, så synes der at være bred konsensus om, at prequel-trilogien ’Hobitten’ var meget skuffende for de loyale fans som ’Lord of the Rings’ har. Men der er en fan, som har fået lov til at optræde ganske hurtigt, og det er ’The Late Show’-værten Stephen Colbert, som skulle være en massiv fan af Tolkien. Ja, Peter Jacksom skulle havde udtalt, at Colbert var en ekspert i Tolkiens univers. Her ses han udspionere hovedrollerne i ’The Hobbit: The Desolation of Smaug’.

Copyright: New Line Cinema / Warner Bros. / MGM

Dan Aykroyd svinger rundt med Indiana Jones (1984)

…. aaaaah, svinger rundt gør han ikke. Men den kendte komiker og skuespiller Dan Aykroyd, som vi bedst kender fra film såsom ’Bossen & Bumsen’ og selvfølgelig ’Ghostbusters’ (som han er medforfatter til), ja han ses kort i starten på den anden ’Indiana Jones’ i rækken, som før den fjerde film kom til, blev betegnet som den dårligste af de tre første ’Indiana Jones’ film. Men rent faktisk så er ’The Temple of Doom’ denne skribent ynglings film i franchisen, igen en upopulær holdning! Aykroyd ses her som manden der guider Doktor Jones om bord på et chartrede fly, imens han har kinesiske gangstere lige i hælende. Undskylder på forhånd at man ikke kunne finde et kortere klip. Scenen med Aykroyd begynder 5 min og 30 sekunder inde.

Copyright: LucasFilm / Paramount Pictures / UIP

Den nye lejer i ‘Dum & Dummere 2’

Til slut så lad os tage fat i en af denne skribents absolutte favorit skjulte cameo. Godt nok så skuffede ’Dum & Dummere 2’ mere end bare fælt, nej det var en slem oplevelse, der kun havde få ting kørende for den. En af filmens klart sjove scener er denne, hvor Harry tager Lloyd med hjem i deres lejlighed, efter at Lloyd som i et led af en joke har brugt de sidste 20 år på et plejehjem. Imens har Harry udlejet Lloyds halvdel af lejligheden til en gut der kalder sig Ice Pick. Og han spilles af ingen ringere end Bill Murray, hvilket man godt kan hører på stemmen, men som alligevel ikke blev opfattet første gang man ser filmen. Bill Murray havde også den mest geniale cameo i ’Zombieland’ fra 2019, hvor han spiller sig selv.

Copyright: UIP / Universal Pictures / IGN

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.