Lørdag aften vandt Joshua Oppenheimers dokumentarfilm 'The Look of S..." /> Dansk vinder i Venedig - Filmpuls

filmnyheder the look of silence venedig filmfestival

Skrevet den 8 september, 2014 | af Line F. Svare

0

Dansk vinder i Venedig

Lørdag aften vandt Joshua Oppenheimers dokumentarfilm ‘The Look of Silence’ Juryens Grand Prix, ved filmfestivalen i Venedig.
Det er samtidig også den første danske film i 24 år, som har været med i konkurrencen om hovedprisen i Venedig!

‘The Look of Silence’ er en efterfølger til Oppenheimers ‘The Act of Killing’ som vandt en del priser og blev nomineret til en oscar for bedste dokumentarfilm i 2014 .
I ‘The Look of Silence’, ser vi nu folkedrabet i Indonesien fra ofrenes syn, i stedet for morderne som var fokus i ‘The Act of Killing’. Vi følger en familie, hvor en af sønnerne blev dræbt i 1960’erne, fordi han blev beskyldt for at være kommunist. I filmen konfronterer og møder den dræbtes bror de tidligere bødler.

Filmen modtog også fire andre priser ved festivalen:

  Den internationale sammenslutning af filmkritikeres FIPRESCI-pris for bedste film i hovedkonkurrencen
 Federation of Film Critics of Europe and the Mediterraneans Pris for bedste European-Mediterranean Film i hovedkonkurrencen
 De italienske online filmkritikeres Guldmus-pris
 Human Rights Nights Award

Den gyldne løve for bedste film vandt svenske Roy Andersson for ‘En duva satt på en gren och funderade på tillvaron’. Sølvløven for bedste instruktion gik til Andrej Kontjalovskij for ‘The Postmans White Nights’.

Tags: , , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑