Tilbage i 2002 blev den globale sendeflade overtaget, pågrebet og l..." /> 'The Shield' og det korrupte kaos... - Filmpuls

streamingserier Filmpuls.dk anbefaler film, serier, dokumentar m.m. Tag et kig her, og bliv inspireret.

Skrevet den 7 februar, 2015 | af Anders Bjerg

0

‘The Shield’ og det korrupte kaos…

Tilbage i 2002 blev den globale sendeflade overtaget, pågrebet og lagt i håndjern, af den hårdkogte og upolerede ”nye serie på blokken”

The Shield på netflix, anbefalet af filmpuls.dk

En korrupt konspiration

The Shield er en tv-serie, der vel og mærke udspiller sig i genrens rette rammer og velkendte omgivelser, men dog alligevel gemmer på et velplottet twist fra bagerst i den aflåste skuffe. Det er skam også en absolut nødvendighed at skille sig ud, nu når størstedelen af alle politidramaer konstant krydser ind over hinanden, i én stor usorteret bunke tv-skrammel. Her refereres naturligvis til de uendelige spin-offs med den tilbagevendende treklang af bogstaver; en utrolig afslørende sammensætning af skrifttegn, der ikke kræver en position som kriminel efterforsker for at forstå sig på hvad serien handler om og hvor den udspiller sig.

Denne lange stime af lunkne krimidramaer genbruger den knap så opfindsomme strategi, hvori man tager bogstaverne CSI i den ene hånd, og et tilfældigt område med høj kriminalitet i den anden. Heraf udspringer bl.a. CSI: Las Vegas, CSI: Miami, CSI: NY og CSI: Cyber. Ja, det siges jo at den såkaldte treklang er Djævlens hånske værk, hvilket jeg raskt kan relatere til i forhold til disse serier. Så er der naturligvis den mere modige kategori af selvsamme, der lige vover sig med at tilføje et ekstra bogstav til samlingen, heriblandt NCIS: Los Angeles og NCIS: New York. I fare for at bevæge med for langt ud fra grænserne i en diskussion der på sin vis er ret underforstået, må vi hellere vende tilbage til byen Los Angeles hvor den langt mere originale serie, The Shield, finder sted. Men hvad er det så lige præcis denne serie kan, som gør at den skiller sig ud fra mængden?

Et knytnæveslag fra lovens højre hånd

I serien følger vi det hårdtarbejdende politikorps i Los Angeles, og deres konstante kamp om at sætte en stopper for kriminaliteten i byens beskidte underverden. Det er i forvejen en uendelig svær opgave at holde gaderne frie fra kriminalitet, men hvad hvis det ikke kun er udefra kriminaliteten har sin faste gang?

Korpsets såkaldte Strike Team, med den benhårde Vic Mackey i ”førertrøjen”, har nemlig langt fra rent mel i posen. De anvender en række strengt ulovlige og uetiske metoder til at retsforfølge forbrydere og opretholde fred på gaden, samtidig med at de får en større fortjeneste gennem ulovlige ordninger med narkotikabeskyttelse samt røverier. De arbejder og løser opgaver i skikkelse af lovens løftede hånd, men arbejder sømløst og uhindret på tværs af kriminalitetens fallerede underverden. Korpsets kaptajn, David Aceveda, begynder langsomt at få færden af Vic Mackey og hans ulovlige gøremål, men desværre må det siges at være en tabt kamp at kæmpe, når man er oppe imod en mand der både har folk på indersiden og ydersiden af loven.

The Shield på netflix, anbefalet af filmpuls.dk

“No Mercy”

The Shield er ret så original i sin idé, men bygger muligvis på elementer vi har stiftet bekendtskaber med før. Men det der gør at serien skiller sig ud fra mængden, er hvor modig og ærlig den tør at være. Det er både aktuelt og relevant med korruption inden for lovens rammer, og The Shield sørger for at vise hver en side af medaljen. Det er en uklippet og rå version af nutiden og datidens utallige lovbundne politidramaer, og vi får serveret hele svineriet lige på og hårdt. Serien er optaget i det gamle tv-format bedst kendt som 4:3 – et format der måske virker lettere forfaldent i dag – men som blot giver et endnu stærkere realistisk og dokumentarisk ydre, til at gå hånd i hånd med seriens intense og upolerede kerne.

Et af de stærkeste kvaliteter ved The Shield, er desuden det brede udvalg af karakterer som serien er i besiddelse af. De er interessante og velskrevede og fanger ens opmærksomhed allerede fra starten af. Sjældent har jeg oplevet en serie vis karakterer måske hverken er unikke eller enestående, men som alligevel formår at fange min opmærksomhed på overvindende manér. Michael Chiklis som Vic Mackey er allerede det hele værd, og det er kun en fordel at resten af rollelisten ligeledes er talenter i absolut topform.

Seriens episoder er opbygget i klassisk stil, hvor hver enkelt afsnit ofte fokuserer på én enkeltstående krimisag, imens vi stille og roligt får videreudbygget de forskellige karaktermæssige sidehistorier og deres indbydes forhold, ved siden af. Derfor er serien heller aldrig kedelig, da en fornyelse af historien altid er konstant, og det sikrer at ingenting gentager sig eller bliver kørt i langdrag. Udførelsen er nær perfekt og fortællertempoet er tætpakket og spændingspræget, så i det hele taget burde der være rigeligt med både kontrol og kaos i denne kognitive korrupte verden, fyldt med uforudsigeligheder og fantastiske karakterer

…Så klik ind på Netflix og gå streaming-amok med seriens 7 sæsoner!

Tags: , , , , , , , , , ,


Om skribenten

/ Film er en fantastisk udtryksform, som jeg elsker at blive informeret, stimuleret og provokeret af. Der er uendelige muligheder, genre og stilarter gemt i filmmediet og jeg brænder for at finde og opleve hver og en. Film har forskellige udgangspunker, og det er også, hvad jeg er determineret på at bedømme ud fra. En god film er en film, der lykkedes på sine egne præmisser... hvad de så end måtte være.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑