Nordisk Film

Thomas Vinterberg og Zentropas ‘DRUK’ vinder sin første pris!

Thomas Vinterberg og Zentropas kommende danske drama ‘DRUK’ har vundet sin første pris! Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen). Prisen overrækkes af AFCAE, The Arthouse Cinema Association, og afgøres af publikumsstemmer. ‘DRUK’ vandt i en pulje af 12 konkurrerende film fra det officielle program fra filmfestivalen i Cannes. Prisen blev overrakt for første gang sidste år, hvor den gik til den anmelderroste og Oscar-belønnede megasucces Parasite instrueret af Bong Joon-Ho.

‘DRUK’ fik digital verdenspremiere på dette års Cannes Festival, hvor den var udtaget til ”Official Selection”. ‘DRUK’ er ydermere udtaget til hovedprogrammerne på Toronto International Film Festival, der løber af stablen den 10.-21. september samt San Sebastian International Film Festival, der afvikles den 18.-26. september.

‘DRUK’ får dansk biografpremiere den 24. september som en del af Biografklub Danmark.

‘DRUK’ melder tæt på udsolgt

Med en netop indgået aftale med den amerikanske distributør Samuel Goldwyn Films, kommer DRUK nu også på biografmarkedet i USA. Dermed kan ‘DRUK’ melde tæt på udsolgt på det globale marked. Foruden USA er ‘DRUK’ solgt til bl.a: UK, Irland, Frankrig, England, Irland, Canada, Tyskland, Østrig, Sydkorea, Tyrkiet, Benelux-landene, Portugal, Rusland, Schweiz, Polen, Ungarn, tidligere Jugoslavien, Grækenland, Tjekkiet, Estland, Letland og Litauen. Nu er yderligere 10 territorier kommet på listen; Japan, Australien, Kina, Mexico, Central Amerika og Colombia, Brasilien, Spanien, Italien, Israel og Rumænien.

Handlingen i ‘DRUK’

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for, at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. ‘DRUK’ er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.