Top 50: Filmpuls’ favoritter (nr. 40-31)

Så blev det endnu engang tid til at kigge på hvordan og hvorledes den store filmpuls favoritliste udfolder sig. Vi er nået til anden omgang, hvor vi skal se på nr. 40-31!

Alle os hos Filmpuls har dykket dybt ned i bagkataloget for at finde vores største favoritter og hver sendt en liste ind. Alle film på listen repræsenterer vores individualitet og vores forskellighed, samtidig med at de slår fast, at vi fortsat er et community, hvor der er plads til alle – uanset om man er til tårevædede tøsefilm eller franske kunstfilm. Vi stiller ikke en facade op, eller giver gode og dårlige anmeldelser, baseret på hvor populær en film er, eller hvad andre anmeldere siger om den. Vi er os og det er vi stolte af!

Klik på plakaterne undervejs for at blive taget til IMDb hvor du kan læse mere om filmen!


40.

ALIENS
(1986)

2 lister / 61 point 

Én af de få efterfølgere, som i visse tilfælde anses som værende bedre, eller i hvert fald på samme niveau, som den første. James Cameron har overtaget instruktørstolen fra Ridley Scott og giver publikum en lille forsmag på sit talent for action og spænding på stor skala, som senere blev gjort endnu tydligere med endnu en suveræn to’er – nemlig ‘Terminator 2: Judgment Day’. Det er interessant at se, hvordan Cameron fuldstændig har ændret genren fra den første, som lænede sig mere op af horror-thriller end storslået action. Men det fungerer, og filmen udvider desuden ‘Alien’-universet på imponerende og interessant vis… ‘Aliens’ er en spændingsfyldt og ambitiøs actionperle!

På følgende lister:
Michella (36 point)
Anders (25 point)


39.

APOCALYPSE NOW
(1979)

2 lister / 61 point 

En film, der næsten er lige så kendt for sine gudesmukke billeder som det ulidelige produktionshelvede, som filmen blev til i… Instruktør Francis Ford Coppola fulgte op på sin imponerende succes med ‘The Godfather’-filmene og udgav et krigsdrama, der er gået hen i filmhistorien som én af genrens allerbedste. Fantastiske skuespillerpræstationer, flotte billeder, en lækker lydside og ikke mindst en solid historie, er med til at skabe en film, man ikke har set magen til siden. Filmen var nomineret til hele 8 Oscar-statuetter og vandt 2 af dem – og hvad Marlon Brando ikke ville tabe sig i vægt for sin rolle har filmen vundet i indtjening og ubestridt succes.

På følgende lister:
Jeppe S (42 point)
Anders (19 point)


38.

CORPSE BRIDE
(2005)

2 lister / 63 point 

Mange husker formentlig stop-motion klassikeren, ‘The Nightmare Before Christmas’, som udsprang fra Tim Burtons dystre og krøllede hjerne. Men det var faktisk ikke Burton selv, der sad i instruktørstolen, men derimod Henry Selick. Denne gang tager Burton dog den komplette styring og resultatet er vidunderlig atmosfærisk! En gotisk fortælling med en smuk og romantisk kerne til at holde sammen på det hele samt nogle fantastiske og mindeværdige musiknumre. Aldrig har der været så meget liv i noget dødt som med ‘Corpse Bride’ og tak for det!

På følgende lister:
Nicolaj (39 point)
Anders (24 point)


37.

TIE: A CLOCKWORK ORANGE /
WATCHMEN
(1971, 2009)

2 lister / 63 point 

‘A Clockwork Orange’ var meget fremme for sin tid og splittede vandene ved sin udgivelse. Man havde aldrig helt set noget mage, hvilket ikke ligefrem er nogen ny beskrivelse, når det kommer til instruktør Stanley Kubrick. Det er en vaskeægte kultklassiker, der stadig er imponerende, fascinerende og provokerende den dag i dag.

‘Watchmen’ splittede også vandene, men det er vist også der sammenligningerne starter og stopper. Her har vi med en “comic book” film at gøre, som næsten perfekt overfører de illustrerede sider til live-action og som er meget tro mod sin inspirationskilde. En visuel lækker rejse ind i en dyster verden.

På følgende lister:
A Clockwork Orange

Sarah (46 point)
Line P (17 point)

Watchmen
Michella (46 point)
Nicolaj (17 point)


36.

DJANGO UNCHAINED
(2012)

3 lister / 63 point 

Quentin Tarantino har før vist interesse for western-genren, både i interviews og i sine film. Hans første fuldblodige western giver smæk for skillingen og skyder med skarpt både gennem revolvere og dialog. Som altid har også denne Tarantino film et fantastisk line-up af skuespillere, der alle leverer sublime præstationer og underholdningsværdien er umådelig høj hele vejen igennem den ellers lange spilletid. Christoph Waltz vandt sin 2. Oscar-statuette for denne film, efter at have vundet sin første ved sit forrige samarbejde med Tarantino. Masser af genrebaseret musik hænger tykt i luften i fællesskab med mere vovede toner, som fx et hip-hop nummer! ‘Django Unchained’ er skabt, som kun en Quentin Tarantino kan gøre det…

På følgende lister:
Anders (33 point)
Nicolaj (18 point)
Line S (12 point)


INTERMISSION

FUN FACT: Som I kan se i overstående tie mellem ‘A Clockwork Orange’ og ‘Watchmen’, var disse to, af i alt fire film, som havde 63 point. Men hvad der var virkelig syret, er det faktum, at disse 2 film ikke bare havde samme antal point, men også endte på samme antal lister (2) og også havde NØJAGTIG samme fordeling af point på dem begge (46, 17). Det virker nærmest total usandsynligt og gjorde altså, at vi måtte have en tie på vores top 50. Men det er vel også lidt sjovt!


35.

CALL ME BY YOUR NAME
(2017)

2 lister / 65 point 

Den nyeste film til at optræde på vores liste, hvilket måske kan virke som lidt af en overraskelse, da den ikke har haft særlig meget tid til at opnå en høj status. Men her på siden er vi vilde med den, og filmen blev da også hurtig populær og rost til skyerne ved sin udgivelse… Det er en smuk kærlighedsfortælling, som virker meget moden men også legesyg, sprudlende og levende. Dette er også takket være to suveræne skuespillerpræstationer og en kemi imellem dem, der er meget overbevisende. Musikken og de flotte billeder fra Italien er desuden virkelig tryllebindende at overvære og giver filmen, om muligt, endnu mere personlighed.

På følgende lister:
Line S (43 point)
Sarah (22 point)


34.

10 THINGS I HATE
ABOUT YOU
(1999)

3 lister / 66 point 

Løst baseret på komdiestykket ‘Taming of the Shrew’ af William Shakespeare ses en ung Heath Ledger og en endnu yngre Joseph Gordon-Levitt i denne romantiske ungdomskomedie, som heldigvis udspiller sig en lille smule anderledes end normen, hvilket er med til at give den sin status som én af de bedste i genren. Vi snydes dog ikke for lige at mærke 90’erne en sidste gang, både gennem dialog, fashion og musiknumre, inden vi gik over i det 21. århundrede… og det gør vel overhoved ingenting?

På følgende lister:
Sarah (36 point)
Line S (26 point)
Michella (4 point)


33.

THE LORD OF THE RINGS:
THE TWO TOWERS
(2002)

2 Lister / 68 point 

Det svære midterstykke for en sammenhængende trilogi var ikke det store problem i Peter Jacksons episke filmatisering af J.R.R. Tolkiens famøse fantasyværk, ‘Ringenes Herre’. Fyldt med endnu flottere og til dels mere imponerende optagelser end den første film, og et klimaks, der stadig står som et af de bedste i hele trilogien, er det ikke svært at forstå, hvorfor ‘De to tårne’ er elsket hos film- og fantasyfans verden over… Alt er virkelig detaljeret og gennemført, og filmen introducerede os desuden for karakteren Gollum, som satte nye standarder for CGI og ikke mindst den “motion capture” teknologi, som bruges ihærdigt i dag…

På følgende lister:
Line S (46 point)
Michella (22 point)


32.

ALIEN
(1979)

2 lister / 69 point 

En banebrydende sci-fi film som var med til at forme genren til den, vi kender i dag. ‘Alien’ introducerede hele verden til instruktør Ridley Scott og hans senere lange imponerende karriere, hvoraf denne film stadig er én af hans absolut bedste… Atmosfærisk, klaustrofobisk og uhyggelig spændende; dette er stadig en intens oplevelse den dag idag og med et super cast, som også gav os Sigourney Weavers Ellen Ripley, som er gået ned i historien som én af de bedste kvindelige helteroller nogensinde. Effekterne er exceptionelt gode og takket være illustrator H.R. Giger er både universet og selve “filmmonsteret” et af de mest originale og innovative designs i filmens store verden.

På følgende lister:
Jeppe S (43 point)
Anders (26 point)


31.

STAR WARS EPISODE V:
THE EMPIRE STRIKES BACK
(1980)

2 lister / 70 point 

Endnu en efterfølger der mere end levede op til originalen… ‘Imperiet slår igen’ var større og mere ambitiøs end den første film og fortællingen samt universet voksede og udviklede sig i retninger, der ændrede serien og sci-fi genren for altid. Den var banebrydende på flere forskellige punkter og for mange, er dette også deres  personlige favorit i ‘Star Wars’ filmserien. Det er svært ikke at elske hvordan alle karakterer får en endnu store rolle i denne film og hvordan forholdet mellem Luke Skywalker og Darth Vader udviklede sig i én af filmhistoriens mest overraskende scener nogensinde – og det er helt uden at nævne den fantastiske lyssværd-duel, der kommer lige inden!

På følgende lister:
Jeppe S (39 point)
Line S (31 point)


Det var så de næste ti film fra vores store liste! Var der nogle af dine favoritter iblandt? Fortæl os hvilke i kommentarfeltet og se frem til næste uge, hvor vi offentliggøre de næste i rækken, nr. 30-21!

 

Hvordan gjorde vi? 

  • Filmpuls’ flittige skribenter sendte hver en liste ind, som indeholdt deres 50 favoritfilm, rangeret efter hvor meget de elsker dem. Igen, dette er altså ikke nødvendigvis en “bedste film” liste, men nærmere en favoritliste der afspejler Filmpuls’ forskellighed og individualitet.
  • Filmene fik point for deres placering, hvoraf deres absolutte favoritfilm fik 50 point, andenpladsen fik 49 point, tredjepladsen fik 48 point hele vejen ned til 1 point for deres sidste favoritfilm. Alle point fra alle lister blev lagt sammen og filmene blev derefter rangeret efter point; flest til færrest. 273 forskellige film fik stemmer, som så blev kogt ned til kun 50 film og dermed den endelige liste…
  • Hvis der var film, som havde samme antal point, så var det den film, som optrådte på flest lister, der blev rangeret højest. Hvis filmen optrådte på lige mange lister, var det filmen med den højeste placering på en given liste, der blev rangeret højest. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.