Skrevet den 4 november, 2018 | af Jakob Sørensen

Trailer til The Quake

Denne skribent siger ikke nej til en god katastrofe-film. Ja, selv de middelmådige kan være ganske underholdende, såsom ‘San Andreas’. Hvor nordiske broderland Norge, er kendt for tit at gå udenfor den normale skandinaviske ramme, når det kommer til film. Her tør man lave andet end socialrealisme, køkkenbordsdramaer, art-house og billig producerede børnefilm. Nej, det er ikke bange for at rode sig ud i genrefilm, med zombie-nazister, dræber trolde og katastrofefilm.

For tre år siden, der lavede man ‘The Wave’, som nok er dette kontinents første rigtige forsøg på at lave en katastrofefilm. Filmen blev faktisk ret populær, og skabte så meget opmærksomhed, at filmens instruktør fik det nyeste ‘Tomb Raider’ projekt. Og det er skam også producenterne af ‘The Wave’, som denne gang ændre scenariet fra stor bølge til kæmpe jordskælv i Oslo og omegn. ‘The Quake’ er måske ikke “stor kunst”, men det er jo heller ikke derfor vi ser disse film. Jeg kan hvert fald kun tage hatten af for forsøget, og opfordre filmfolk herhjemme til at tage lidt flere chancer.

Filmen får nok ikke premiere herhjemme, men man kan sikkert snart købe og streame den indenfor de nærmeste måneder.

Copyright: Magnet

Tags: , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑