Som i alle..." /> Vi tager "pulsen" på The Wolverine - Filmpuls

pulsen wolverine comic 2

Skrevet den 26 august, 2013 | af Kofi Lawson

0

Vi tager “pulsen” på The Wolverine

Faraos Cigar giver filmpuls.dk indblik i udyret.

Som i alle ved kører The Wolverine i de danske biografer, og i den anledning har vi her hos filmpuls besluttet os for at dykke ned i figurens historie.

Vi allierede os med Bo Haubjerg Jæger fra Faraos Cigarer, som er en af landets største forhandlere af tegneseriehæfter, for at få bedre indsigt i figurens baggrund, fra dens oprindelige medie, nemlig tegneserien.

Logan/Wolverine dukker første gang op på sidste side af The Incredible Hulk nummer 180 (som en teaser). I den 181 udgave af The Incredible Hulk får han reelt sin første appearance og får som opgave at dræbe Hulken. Dette sker i 1974.

Lidt om Wolverine…

Wolverine/Logan bliver betegnet som en af de første mutanter, og han bliver født omkring 1890, som James Howlett i Alberta, Canada. I begyndelsen tror James at hans forældre er det velhavende par Elisabeth og John Howlett, men det viser sig, at det er parrets ’gartner’ Thomas Logan der er far til James. Efter en uheldig situation med Thomas Logan vælger James at tage sit fars navn Logan og flygte fra sit barndomshjem. På dette tidspunkt bliver Logan mere og mere aggressiv, og isolerer sig i de canadiske skove. Logan er født med en mutation, der giver ham træk fra jærven og giver ham skærpede sanser, der gør ham i stand til at genkende og spore folk over lange afstande ved hjælp af lugte sansen. Han har også evnen til hurtigt at kunne regerenere efter stort set enhver form for skade: Det betyder dels, at han kan overleve ting, som ville slå de fleste ihjel, men også at han kan ryge og drikke uden de følgeskader, som rammer almindelige mennesker.” Hans mest genkendelige evne er dog hans evne til at skyde lange kløer ud af sine knoer.

Senere bliver han overtalt til at være en del af Weapon X programmet, hvor han får indopereret et adamantium ( det stærkeste metal i verden) skelet, hvilket også resultere i adamantium kløer.

’X-Men Origins: Wolverine’ som er Hollywoods svar på  figurens oprindelseshistorie, og den første uafhængige Wolverine film forsøger at fortæller baggrundshistorien men kommer til kort, da historien ikke rummer samme dybde som tegneserien. Vi foreslår dog at du både ser filmen og læser tegneserien. Her er de essentielle tegneserier som giver indsigt i figurens oprindelse.

Origin historien

http://www.faraos.dk/Comic/Vare/US-Comics/Marvel/Wolverine/p/Wolverine-kolon–Origin

wolverine origin

“Marvels bedst bevarede mutant mysterium afsløret! Før X-Men, før Weapon X, Wolverines kamp med hans underbevidsthed vildskab og familietragedie. Nogle af Marvels mest roste skribenter forener sig for at fortælle historien, der formede mutanternes mægtigste outsider..”

http://www.faraos.dk/Comic/Vare/US-Comics/Marvel/Wolverine/p/Wolverine-kolon–Weapon-X

weaponx

“Folk ser Wolverine på forskellige måder, men for én berygtet enklave er han ikke andet end et våben. Og våben dræber mennesker. Dette finder de ud af. Find selv ud af det i denne prequel til de seneste afsløringer af de morderiske mysterier, der har tryllebundet vores foretrukne mutant!……”

Popularitet og udvikling…

Det endelige gennembrud for figuren kommer i 1980’erne, da Frank Miller og Chris Claremont for alvor definerer figuren til den Wolverine/Logan vi ser i dag. Dette resulterer i en mere ”realistisk” og nuanceret tilgang til figuren, som derved bliver mere menneskelig i forhold til hvordan han tackler sin udødelighed, kærlighed og sin fortid. Det er altså i 80’erne hvor Wolverine for alvor bliver defineret som den cigarrygende antihelt som især ses i tegneserierne. Det er også Claremont og Miller der står bag den ovennævnte Japan eventyr. Bo fortæller også at Claremont og Miller historierne er gode, fordi de er eksempler på når tegneserier fungerer og kan gøre læserne begejstrede hver gang de vender en side.

(SPOILER ALERT) ’The Wolverine’ som er efterfølgeren til ’X-Men Origins: Wolverine’, forsøger at fortælle historien om Wolverines Japan eventyr. Men endnu engang (som vores anmeldelse også kommer ind på) skøjter man let og elegant over de nuancer som gør figuren interessant. F.eks. udforsker man ikke hans mørke side, den dystre verden som er Japans kriminelle underverden og hans ambivalente forhold til udødelighed. Nuancer som Miller og Claremont med succes gav figuren. Men endnu engang så føler vi at man skal give tegneserien en chance før man ser filmen.

Filmforlæg

http://www.faraos.dk/Comic/Vare/US-Comics/Marvel/Wolverine/p/Wolverine-By-Claremont–0g–Miller

claremont

“Alles favorit mutant slutter sig til mesteren af ​​ninjaer i Wolverines første solo-serie – fuld af romantik, intriger og kaos! Wolverine er i Japan på en mission, men kan han overleve.. Plus: introduktionen af alles favorit Ronin, Yukio!”

Logan

http://www.faraos.dk/Comic/Vare/US-Comics/Marvel/Wolverine/p/Wolverine-kolon–Logan-HC-(Premiere)-(Brian-K-dot–Vaughan–0g–Eduardo-Risso)

loooogan

“Endelig bevæbnet med mistede minder fra sin fortid, vender Wolverine tilbage til en af ​​hans første slagmarker for at gør et regnskab op.”…..  

På grund af Wolverines popularitet, bliver han skrevet ind i X-men serien og bliver en fast del af tegneserien. Han bliver også en del af andre teams som f.eks. The New Avengers, Alpha Flight (Canadas svar på Avengers) og X-force. X-force bliver dannet af Cyclops som en mere militær og hardcore gren af X-men, som bruger dødbringende metoder til at bekæmpe enhver trussel mod mutanter, og Wolverine bliver en del af holdet, da X-Force på et senere tidspunkt bliver genstiftet af Wolverine på opfordring af Cyclops.

 

Uncanny X-Force vol. 1

http://www.faraos.dk/Comic/Product/69453

appocalypse

“X-Men dræber ikke. Men da Apocalypse – en mutant despot, som utallige gange har bragt menneskeheden på randen af ødelæggelse – er på spil, ved Wolverine at der kun er én løsning: den nyligt rekonstituerede X-Force! Det nye hold – bestående af Deadpool, Archangel, Psylocke og Fantomex – skal destruere En Sabah Nur. Men kan Wolverines hemmelige hold overleve….?” 

Vores formiddag hos Faraos Cigar gav os et indblik i en figur, som indeholder mere dybde end vi umiddelbart får serveret på det store lærred efter vores overbevisning.

Næste år vender Wolverine tilbage til det store lærred i ‘X-Men: Days of Future Past’, og vi ser frem til at se hvordan Hollywood tackler historien om Mutanter der jagtes af sentinels, Wolverines tidsrejse osv. osv. Men først og fremmest står den på RESEARCH…!

Days of Future Past

http://www.faraos.dk/Comic/Product/70696

days of future past

“Genoplev den legendariske første rejse ind i en dystopisk fremtid 2013 – hvor Sentinels regerer på jorden, og X-Men er menneskehedens eneste håb … indtil de dør!…”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑