Filmanmeldelse: Wonder Woman

Sofa-faktor

Så skete det. 2017 var året hvor den største kvindelige superheltinde endelig fik sin debut på det store lærred. Diana Prince, aka Wonder Woman har været hovedrolle i utallige animerede film, samt et par serier igennem tiderne – den ene som introducerede Lynda Carter ind i mange teenagefantasier, og den anden som aldrig kom længere end et skrækkelig pilot-afsnit – men en spillefilm var ikke at finde. Det er den så nu.

I Warner Bros’ forsøg på at opnå samme succes som Disney og Marvel, har de skabt deres helt eget univers med navnet DC Extended Univere… eller DCEU. Og her, ja, da kunne man altså ikke komme uden om Amazone prinsessen og hendes ‘Lasso of Truth’. Patty Jenkins, der tidligere har stået bag det Oscar nominerede drama ‘Monster’ fik instruktørtjansen, mens den henholdsvis ukendte israelske skønhed Gal Gadot fik den eftertragtede rolle som Wonder Woman selv. Filmen var den første af DCEU indtil videre fire projekter som fik ovenud positive anmeldelser… Men er det velfortjent? Eller er det bare fordi hun er en piiiige?!

Jamen, lad os sige det sådan her. ‘Wonder Woman’ er uden tvivl den bedste film fra DC’s Extended Universe. Selvom jeg fandt en stor guilty pleasure i ‘Suicide Squad’ og dens småskøre neon-univers, så er ‘Wonder Woman’ uden tvivl den mest vel-balancerede, mest visuelt imponerende og mest spændende af DCEU’s indtil videre fire titler. Zack Snyder kunne virkelig lære noget af Patty Jenkins’ stil og balance mellem humor, hjerte og de mere mørke øjeblikke, hvilket hun er den eneste der har opnået succesfuldt ud af de tre instruktører der indtil videre har forsøgt sig.

Jeg var som udgangspunkt ikke glad for valget af Gal Gadot som den ikoniske Amazone-kriger, og var ikke synderlig imponeret over hendes debut i makværket ‘Batman V Superman: Dawn Of Justice’, men her gør hun langt større indtryk. Gadot er ikke hvad man vil kalde en decideret stor skuespillerinde, men hun har en elskværdig charme og uskyld i rollen som aldrig føles forceret. Chris Pine spiller Chris Pine, men han er både sjov og karismatisk i rollen som piloten Steve Trevor, og hans kemi med Gadot er god. Castet er i det hele taget solidt hele vejen rundt. Filmens skurke er en smule forglemmelige, men fungerer fint for plottet. Det er under alle omstændigheder Diana’s film og historie, og selvom det havde været et stort plus at have nogle virkelig stærke antagonister, som DC Comics generelt er kendt for at have, så er det ikke noget der ødelægger filmen.

‘Wonder Woman’ er ikke perfekt. Den lider lidt af nogle typiske origin story-klichéer, ikke alt humoren rammer lige plet og filmens klimaks kunne have været stærkere. Det er ikke et mesterværk. Det er ikke en ny ‘The Dark Knight’ eller ‘Watchmen’… men mindre kan også gøre det.

 

Ekstra materiale

‘Wonder Woman’ kan købes hjem i hele fire formater; DVD, Blu-Ray, 3D Blu-Ray, samt 4K Ultra HD. Alle HD formaterne har over to timers ekstra materialer, mens DVD-brugerne må nøjes med en enkelt bonus feature.

Udgivelsen har en god blanding af klippede scener og behind-the-scenes som nok skal fænge dem som var vilde med filmen. Der er nogle smukt filmede features om alt fra Wonder Woman’s hjemø, Themyscira, nogle hyggelige bloopers og en masse snak med Gadot og Jenkins. Alt i alt en fin og flot udgivelse.