Miss Bala
Copyright: UIP

Filmanmeldelse: Miss Bala

Baseret på en spansktalende film, som skribenten ikke har set, så gik man ind uden nogle som helst forventninger til ’Miss Bala’. Det eneste jeg har opsnappet var, at det handler om noget med det mexicanske narko-kartel, kidnapning og at instruktøren er den samme bag ’Twilight’. Interessant kombination, så nu var det med at observere udfaldet.

Historie

Filmen handler om den unge kvinde Gloria, der har latino baggrund. Hun arbejder som make-up artist, og rejser ned til hendes gode veninde, der bor i Tijuana (Mexico). Her skal Gloria hjælpe sin veninde med at gøre hende klar til en lokal skønhedskonkurrence. Men i stedet forsvinder veninden, og vores hovedperson bliver modvilligt involveret i en hård narkokrig. Lederen af det nådesløse lokale kartel falder for Gloria, og hun bliver mere og mere en aktiv brik i et dødsens farligt spil.

Eftersigende så skulle den spansktalende udgave fra 2011 være en ret velspillet, intens og velskrevet film. Ergo næsten alt det som denne version af ’Miss Bala’ ikke er! Gennemgribende kedeligt og uinspireret bevæger vi os igennem 104 minutter, der føles som det dobbelte. Ikke fordi filmens handling er stillestående, men fordi filmen bare er pivringe sat op. Ja, for ikke at sige voldsom urealistisk, for en film der prøver at skildre realisme på sin egen måde.

Filmen er tilladt for børn over 11 år, og det kan i den grad mærkes. For ’Miss Bala’ er teenage-’Twilight’ versionen af en narko-kartel film, og hvor mange er der af dem? Ikke særlig mange, for ikke tale om… ingen, hvis min film-erindring husker korrekt. Plottet tager et benhårdt emne op, som narkohandel og bagmændene bag, og twister det rundt, så børnlille og dem der har hang til romantik også kan være med. For Gloria er en hovedperson, som gør så mange uforståelig valg, at man vender det hvide ud af øjnene. Det er som om at hun glider konstant ind og ud af hendes Stockholm-syndrom over for den unge gangster-boss, som hun fra det ene til det andet øjeblik, hader og elsker, og så tilbage igen. Derudover så bliver Gloria også i sidste ende (uden at spoile for meget) en slags superhelt til sidst, hvilket var så tåbeligt sat op, at jeg ustyrligt gerne ville have givet denne kategori nul stjerner.

Det kan ikke benægtes, at nogle måske vil finde filmen ufrivillig komisk, da plottet er så over det hele og skizofren i hvad den egentlig vil, at den chokerende nok kan ende ud med at være underholdende for dem, der leder efter film som kollapser. For hvad der angår historien, så var det en gudjammerlig oplevelse!

Skuespil

Gina Rodriguez spiller Gloria, som er en virkelig dårlig skrevet karakter, hvilket alle i filmen er. Men Rodriguez formår alligevel at gøre en hvis figur til, at jeg er overbevist om, at med bedre skrevne manusser, ja så skal hun nok stråle i fremtiden. Anthony Mackie som vi kender fra Marvel-filmene, er nok sammenlagt med i 3 minutter max, og så er han den der er skredet med lønchecken. ‘Miss Bala’ har ingen sympatiske karakterer, og ja faktisk så er der ikke en mand, der er optræder i filmen som ikke er et dumt svin, et korrupt svin eller begge dele.

Visuelt

Dette er klart kategorien, hvor filmen kommer over den ene stjerne, som den nok fortjener i den samlede karakter. Men, det kan ikke benægtes at ’Miss Bala’ er fint opsat, på trods af at næsten alt andet kollapser. Farvekontrasterne er flotte og miljøet synes realistisk, desværre kan man ikke sige det samme om historien, dialogerne og personerne der render rundt. Efter at man har fundet ud af at kunne bruge droner til at få spektakulære sekvenser for billigere penge, end førhen, hvor man måtte bruge store summer på helikoptere. Ja, så har ’Miss Bala’ nok en tand for mange ”drone-shots”, der prøver at gøre filmen mere grandios.

Musik og lydbillede

Filmen er utrolig kedelig på dette punkt. Der er en samling engelsk og spansksprogede popsange, som forsvandt lige så hurtigt i min hukommelse, som de blev serveret. Den originale musikalske side var på den meget vage side.

Copyright: UIP

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.