Journal 64. Afdeling Q. Fares Fares. Nikolaj Lie Kaas
Copyright: Nordisk Film. Fotograf: Henrik Ohsten

Hvorfor er der en Afdeling Q-film på vej med nye skuespillere?

Vi har netop kunne afsløre, at der er en ny Afdeling-Q film på vej, med Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i hovedrollerne.

Det kan godt være du undrer dig lidt. For da ‘Journal 64’ havde premiere i oktober sidste år, var der meget snak om at dette skulle være afslutningen på Afdeling Q-filmene. Men det var nok mest en salgsmetode, for allerede lang tid inden filmen havde premiere, var der planer om at lave flere. ‘Journal 64’ var blot afslutningen på filmene med Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck og Fares Fares som Assad. 
De to skuespillere nåede at være med i fire Afdeling Q-film; ‘Kvinden i buret’, ‘Fasandræberne’, ‘Flaskepost fra P’ og ‘Journal 64’. Alle produceret af Zentropa. 


Utilfreds forfatter

Forfatteren bag bøgerne, Jussi Adler-Olsen, har ikke været tilfreds med casting. Han synes især Nikolaj Lie Kaas ser helt forkert ud, og at han ikke spiller Carl Mørck som han skal spilles. Og så er det et stort problem, for udvikling igennem bøgerne, at Fares Fares er svensk. Derudover var han heller ikke tilfreds med Zentropas filmatisering af historierne. Der manglede især den mere bagvedliggende historie om Carl Mørck og hans udvikling – altså det gennemgående plot som strækker sig over alle bøgerne. Denne del er især vigtig at have med i filmene, da den har stor betydningen for hvor Jussi Adler-Olsen vil have hans bogserie ender.

Jussi Adler-Olsen havde kun solgt rettighederne til filmatiseringerne af de fire første bøger til Zentropa. Så da han ikke var tilfreds med arbejdet, valgte han at sælge resten af filmatiserings-rettighederne til Nordisk Film. I denne aftale, er Adler-Olsen en langt større del af processen, og får bl.a. lov til at være med i manuskriptprocessen, fortæller han til Berlingske. Og han har højest sandsynligt også haft noget at skulle sige, i castingprocessen. Lad os håbe, at den kære forfatter bliver tilfreds denne gang – og at han synes at Ulrich Thomsen og Zaki Youssef er mere rigtige i rollerne som Carl Mørck og Assad.

 

Foto copyright: Nordisk Film