Efter at have levet i godt 10 år på den lange række af Harry Potte..." /> Er Kong Arthur Warner Bros' nye Harry Potter? - Filmpuls

pulsen king arthur harry potter

Skrevet den 17 november, 2014 | af Line F. Svare

0

Er Kong Arthur Warner Bros’ nye Harry Potter?

Efter at have levet i godt 10 år på den lange række af Harry Potter film, kan man få en følelse af, at Warner Bros var faldet ned i lidt af et hul, hvor de ledte efter deres nye store pengemagnet. Hullet blev midlertidigt lappet, endnu en gang af Harry Potter universet, da der jo er en ny serie på vej, baseret på J.K. Rowlings ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. Men det kan vel ikke vare for evigt, og nye ting skal der også til – så det ser ud til, at de er ved at finde sig et nyt stort projekt, som måske kan overtage noget af alt det rum troldmanden før har fyldt.

Harry Potter warner bros

Warner Bros. har taget fat i den evige filmatiseringstradition af legenden om kong Arthur. Det dog ikke første gang de har forsøgt på at få stablet en film om Arthur på benene, men nu ser det da ud til at blive til noget.
Men hvis Arthur skal tage over efter de mange sikre år med Harry Potter-succes, så skal der mere til end bare én enkelt film – det er derfor ikke et helt lille projekt de har kastet sig i over, der skulle nemlig efter planen komme en hel film-serie af ikke mindre end 6 film.

Som bekendt indeholder Kong Arthur legenderne både magi og troldmænd – så mon Warner Bros. vil prøve igen med en lang fantasy-saga, som kan ramme den samme målgruppe som Harry Potter gør? De 6 film skal skabe et helt univers omkring kong Arthur, som det var tilfældet med Harry Potter. Denne gang er der dog en mere fleksibel baggrund, og ikke mio. af fans som forlanger en perfekt kopi af bøgerne. Materiale til at fylde de 6 film, er ihvertfald heller ikke en begrænsning, da der er store mængder af litteratur om kong Arthur, fra han bliver født til hans død.
Warner Bros. vil dog hovedsagligt bruge Thomas Mallorys ‘Le Morte d’Arthur’ (fra 1485) som deres inspirationkilde til serien. Det er en samling af franske og engelske historier om kong Arthur og folkene omkring ham. Plottet til filmene er ellers ikke blevet nærmere beskrevet, og der er som sagt meget frihed at tage sig i Arthur universet. Dette kan også tydeligt ses i de mange filmversioner af legenden der er blevet skabt igennem tiden. Mange bedre end andre, og der har været en del uheldige forsøg. De seneste par år, har det dog gået meget godt, især i tv-serie-verden. De to serier ‘Camelot’ og især ‘Merlin’ har opnået en fin mængde af popularitet, så måske netop lige nu er den rigtig tid, til det helt store Kong Arthur eventyr.

King Arthur Merlin

Hvis vi så ser på det der allerede er bekræftet, så har vi en instruktør, ihvertfald til den første film, nemlig Guy Ritchie (‘Sherlock Holmes’). Spørgsmålet er om Guy Ritchie kan bære en hel film-saga? eller om de tager det som det kommer, og skifter instruktørerne en gang imellem under vejs, som var tilfældet med Harry Potter filmene. Først og fremmest skal der ses på hvordan Guy Ritchie klarer at lave den første film. Jeg kan rigtig godt lide hans stil i Sherlock Holmes-filmene, men jeg tror ikke, at han kan bære en hel film-saga.
Den første film, som ind til videre har titlen ‘Knights of the Roundtable: King Arthur’, er skrevet af Joby Harold som kun har thrilleren ‘Awake’ på sit manuskriftforfatter-CV. Det lover måske ikke helt så godt. Nu har jeg ikke set ‘Awake’, men filmen er 7 år gammel, og der er ihvertfald ikke en stor erfaring, som gør ham gavn.
Rollerne som Kong Arthur og dronning Guinevere er allerede besat af Charlie Hunnam (‘Pacific Rim’) og Astrid Berges-Frisbey (‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’), så når man ser på skuespillernes alder, (Hunnam er 34) så ser det ud som om, at vi springer både fødsel og sværdet i stenen enten helt eller hurtigt over – lidt ærgerligt, og måske en dårlig ide? Hvis der skal laves en serie af 6 film, så synes jeg der er behov for at starte og gå i dybden helt fra begyndelsen. Men lad os nu se hvad de har i tankerne.

Knights of the Roundtable: King Arthur
Det nyeste på stammen er at vi nu har fået navn på hvem der skal spille filmens skurk: Jude Law, som tilføjes til et cast, som nu har en ret så høj koncentration af smukke mennesker. Hvem præcis denne skurk er, er ikke afsløret endnu.

Mon denne Kong Arthur-serie kan afløse Harry Potter, og blive Warner Bros. nye store franchise? Harry Potter var jo noget af en nyskaber og havde en kæmpe fanbase, bestående af størstedelen af verdens unge, som havde læst bøgerne.  Der skal nok meget til, og det afhænger nok mest af at Guy Ritchie og resten af castet virkelig giver den en skalle med den første film – og så tror jeg også at der er behov for noget storslået og anderledes.

Den første film i serien har premiere den 22. juli 2016.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑