Skammerens Datter. rebecca emilie sattrup
Copyright: Nordisk Film. Fotograf: Jiri Hanzl

Optagelserne til Skammerens Datter er startet

Så begynder optagelserne til “Skammerens Datter”, filmatiseringen af første bog i Lene Kaaberbøls store bogserie.
Bogen blev i 2012 lavet om til musical på Østre Gasværk, og sidste år blev de tre sidste bøger i serien kædet sammen til én forestilling. De to forestillinger har fået meget ros og stor success, og det næste skridt for bogserien er nu at blive filmatiseret.

Skammerens Datter er første bog i Lene Kaaberbøls fantasy-bogeserie “Skammerens Børn”, som er solgt i millioner af eksemplarer og oversat til 35 forskellige sprog. Den første bog handler om Dina, en 11-årig pige som har arvet sin mors skammerkræfter. Evnerne gør at folk føler og tilstår deres skam, når de ser hende i øjnene. Befolkningen er bange for Skammeren og hendes datter, mens andre ser onde måder at udnytte dem og deres kræfter på.

Manuskriptet til filmatiseringen er skrevet af oscarvinderen Anders Thomas Jensen og Kenneth Kainz instruerer filmen.

Tilbage i starten af februar afslørede Nepenthe Film en række af skuespillerne, men hverken Rosa eller hovedrollen Dina er blevet afsløret endnu.

Skammerens Datter cast

Øverst, venstre til højre: Jakob Oftebro som Nico, Søren Malling som Våbenmesteren, Maria Bonnevie som Melussina,
Nederst, venstre til højre: Stina Ekblad som Dama Lizea, Peter Plaugborg som Drakan, Allan Hyde spiller Davin.

De har haft gang i den helt store castingprocess, for at finde den helt rigtige Dina. På første castingdag var der næsten 2000 piger som mødte op til audition. Men det er jo også en af de største danske børnebøger, som skal filmatiseres, og der er udkig til et virkelig stort og unikt filmprojekt, med et budget på omkring 50 mio. kr.

Skammerens datter første optagelses dage

Billede 1 er fra første dags optagelse i går. Det siger ikke meget, men skulle meget gerne være Dina med det mørke hår!
Billede 2 er fra i dag med teksten: “En fremmed kommer til byen og alle kigger væk…”. Så kan vi også rigtig se hvordan byen Dina bor i kommer til at se ud!!

Der bliver filmet de næste par måneder, og vi får forhåbentlig snart af vide, hvem der spiller Dina! Du kan følge med via filmens instagram og facebook.
Filmen skulle være færdig i foråret 2015.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.