Skammerens Datter. rebecca emilie sattrup
Copyright: Nordisk Film. Fotograf: Jiri Hanzl

‘Skammerens Datter’ giver lyd fra sig

Årets store fantasy adventure ‘Skammerens Datter’ trailer.

Fantasy adventuret ‘Skammerens Datter’ vil gribe både børn og voksne, når filmen får dansk biografpremiere over hele landet 26. marts. ‘Skammerens Datter’ som bygger på en af de største internationale danske bogsucceser i mange år udspiller sig som et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasyverden med drager og magi, konger og riddere, tyranni og mord …

Plot: Dina bor i en lille landsby med sin mor, der er skammer. Dina har arvet sin mors overnaturlige skammerevner, der gør, at hun kan se alle folks løgne, dårlige samvittighed og – ikke mindst deres skyld– og få dem til at skamme sig over deres mørkeste gerninger. Men selv om Dina absolut ikke er begejstret for sine skammerøjne, viser de sig snart nyttige, da hun pludselig med livet som indsats, hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner. 

‘Skammerens Datter’ er instrueret af Kenneth Kainz og manuskriptet er skrevet af den Oscar-vindende Anders Thomas Jensen, baseret på den første bog i Lene Kaaberbøls succesrige fire-binds bestsellerserie. Filmen produceres af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich (Nepenthe Film), som har samlet et habilt hold af dygtige medarbejdere med bl.a. filmfotograf Lasse Frank Johannessen, filmklipper Nicolaj Monberg, produktionsdesigner Waldemar Kalinowski og komponist Jeppe Kaas.

Lene Kaaberbøls fire bøger om skammerens datter er trykt i utallige oplag i Danmark og Skandinavien og er solgt til udgivelse i mere end 25 lande, hvilket gør Kaaberbøl til en af de mest oversatte danske børne- og ungdomsforfattere nogensinde. Sammen med Agnete Friis har Lene Kaaberbøl også skrevet kriminalromaner for voksne, bl.a. Drengen i kufferten, som blev New York Times Bestseller både i 2011 og 2013.

Filmen har også fået sig en filmplakat, se herunder:

skammerens datter

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.