Tig Notaro: Drawn
Copyright: HBO Nordic

Comedy Special Anmeldelse: ‘Tig Notaro: Drawn’

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4

På udkig efter et godt grin? Tig Notaros animerede comedy special lander på HBO d. 24 juli

Kan jeg anbefale den?

Tig Notaros 1-times comedy special er bygget op af en masse små historier fra hendes liv, som bliver illustreret gennem animationer. Lyden er optaget fra forskellige stand up shows, og sat sammen til denne special. Det visuelle element bringer historierne til livs på en fed måde, og humoren skinner virkelig igennem animationerne. Der er kælet for storytellingen og stilen passer enormt godt til historierne, og det indtryk man får af Notaro som person.

Notaro lægger dog ud med at tale om en gammel ‘Kool-aid’ reklame. Men hvis man ikke kender til ‘Kool-aid’ eller har set reklamen, falder det måske lidt til jorden. Den del af showet virker lidt amputeret når hun først rigtig kommer i gang. Tig Notaro bruger nemlig meget sig selv og sine egne personlige anekdoter, i sit stand up. Og de ellers meget alvorlige og tragiske emner, bliver lettet af hendes selvironi og humor.

En vanvittig tur til tandlægen, gamle døde tanter, barndomstraumer og cancer diagnoser er noget af det som er på menuen. Og finurligt nok, er hver anekdote illustreret med sin egen type animation. Instruktøren, Greg Franklin, forklarer at de gerne ville blive ved med at overraske og underholde publikum, gennem hele showet. Jeg må sige at det fungerer rigtig fint, særligt til streaming stand up. For noget af det fede ved stand up comedy, er jo at det er live. Men ser man det bare derhjemme, kan det for nogen virke lidt for statisk, at se på en komiker i en time, som snakke alene på en lille scene.

Men selvom animatorerne har gjort et godt arbejde, kan jeg godt savne at se hendes udføre parodierne selv. Særligt fordi man godt kan høre hendes publikum i baggrunden, og man ved det er sat sammen af rigtige lydoptagelser fra tidligere shows. Så kan det være svært at abstrahere fra forestillingen om, hvordan det så ud i virkeligheden, og om animationerne afspejler det.

Tig Notaro: Drawn
Copyright: HBO Nordic
Kort fortalt
All in all er Tig Notaro: Drawn en sjov og anerledes stand up comedy oplevelse, som man nemt kan lade sig underholde af, i en times tid.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4