Denne påske har ikke været god for Hollywood

Hver gang at vi rammer ind i en ferie eller helligdagsperiode, ja så håber de cigarrygende pengemænd fra Hollywood, at vi alle går i biffen. Påsken plejer da også er været ret profitabel for industrien, men bare ikke i år, ja faktisk SLET IKKE i år. For da optællingen var færdig ved denne weekends Box Ofiice, så var det tydeligt at denne påske var mere end sløjbillet. Warner Bros. havde håbet på, at gyserfans endnu engang ville kaste penge efter dem med ’The Curse of La Llorona’, som er den nyeste spin-off film fra ’The Conjuring’ universet. Og med 56 millioner dollars (hvoraf over halvdelen er indtægterne kommer udenfor USA’s grænse), ja så var det ikke just det bedste resultat. Men, hvis man sammenligner med at filmen har kostet 9 millioner dollars af lave, ja så har filmen allerede tjent sig selv ind og mere til.

Sammenlagt lød påske-indtjeningen på 112 millioner dollars i USA, hvilket lyder af mange penge, men det er det faktisk ikke, når man tænker på de penge som studierne har investeret i filmene, og de forhåbninger man havde. Og vi taler altså om en liste af film såsom ’Captain Marvel’, ’Shazam!’, ’The Curse of La Llorona’, ’Dumbo’ og ’Hellboy’. Så altså ikke små biograffilm. Påskens store tabere var ’Dumbo’ og ikke mindst ’Hellboy’, som virkelig underpræsterer og gør deres studier og investorer kede af det. Faktisk så er dette den dårligste påske for filmbranchen siden 2005, og sammenlignet med sidste års påske-weekend, ja så har biograferne 18% mindre besøgene, og det er noget der kan mærkes.

Biograf

Der kan være mange årsager til, hvorfor det er gået så meget ned af bakke. Dårlig marketing, dårlige anmeldelser eller bare en generelt uinteresse i de film som i øjeblikket kører. Men ikke mindst Disney ser store dollarsedler i denne uge, for på onsdag får ’Avengers: Endgame’ premiere. Og mildt sagt, så er der ikke kun tårnhøje forventninger til den film. Ja, nogle medier mener, at dette måske kan være filmen som vælter James Camerons ’Avatar’ af pinden, som den meste profitable film nogensinde. Nu må vi jo se, men det er klart at vi i gennem vores pengepung kan styre industrien.