12 years in the making... Boyhood trailer på filmpuls.dk

Det livslange filmeksperiment ’Boyhood’ er lige om hjørnet!

Filmen der var 12 år undervejs…

Instruktør Richard Linklater er kendt for brugen af ”real time” med sin ’Before’-trilogi, hvor der er et nøjagtigt mellemrum på ni år mellem hver film – både for karaktererne i filmen og for skuespillerne der portrættere dem. Samtidig er Linklater også særlig glad for filosofiske diskussioner, autentiske øjeblikke, og upolerede livsbilleder af den verden vi lever i. Det virker derfor kun naturligt, at det ville komme til dette, på et eller andet tidspunkt – et ambitiøst filmprojekt der går tæt på lige netop disse ting, over en årelang periode, med personer der udvikler og ændrer sig, så naturligt så muligt. Et absolut drømmeprojekt for én som Richard Linklater.

Boyhood trailer på filmpuls.dk

Richard Linklater er uden tvivl en misforstået og undervurderet instruktør, og hans manglende ’forfalskede dramatik’ og kedelige klichéer er elementer som nutidens publikum åbenbart har svært ved at leve uden. Han forstår at fange øjeblikkene på deres mest naturlige punkt, og fjerne alt det overskydende, så der kun er det allervigtigste tilbage – en virkelighedstro historie, med troværdige karakterer, lavet af en instruktør der er hundredeprocent dedikeret til sit arbejde. Derfor ville det også være synd, hvis det typiske biografpublikum tog ind og så ’Boyhood’, uden at vide hvad det er som den forsøger at opnå, og hvad man burde kigge efter i en Linklater-film. Her på filmpuls.dk  har vi i denne sammenhæng valgt at lave en artikel, der vil hjælpe alle og enhver, med at få forståelse for Richard Linklater og hans helt specielle film. Forhåbentlig vil der vokse en ny respekt for Linklaters fantastiske arbejde i alles hjerter. Artiklen vil kunne læses her på siden snarest, og er bestemt et kig værd!

’Boyhood’ er, uden diskussion, én af de største og mest enestående eksperimenter inden for filmenuniversets fire vægge i umådelig lang tid. Den dedikerede rolleliste indeholder navne som Ellar Coltrane, Ethan Hawke og Patricia Arquette. Øverst kan du se traileren til filmen, som får premiere den 4. september 2014.

More Stories
Filmanmeldelse: Get Out