dune

Denis Villeneuve i forhandlinger om ‘Dune’

Denis Villeneuve ridder på noget af en  bølge for tiden. Hans seneste film ‘Arrival’ går sin gang i verdens biografer og har modtaget stor ros, han har instrueret ‘Blade Runner 2049’ som udkommer oktober 2017 med mulighed for flere efterfølgere og nu er han i tidlige forhandlinger om at instruere ‘Dune’, ifølge filmmagasinet Variety.

‘Dune’ er et af de Hollywood projekter, som på en eller anden måde er forbandet. Ridley Scott måtte stoppe produktionen af en ‘Dune’ film i starten af 8o’erne, pga. økonomiske vanskeligheder for producerne og David Lynch’s ‘Dune’ som udkom i 1984, var en kommerciel fiasko, men har siden hen opbygget en kult-følge. Nu vil man prøve igen med en genindspilning af ‘Dune’ baseret på  Frank Herbert’s sci-fi roman.

For dem af jer der ikke kender romanen, her er lidt om ‘Dune’:

Historien foregår ca. 14.000 år ude i fremtiden, hvor kun enkelte brudstykker af jordens civilisation har overlevet. I den nye verden har mennesket bevæget sig tilbage til en feudal magtstruktur, hvor forskellige planeter styres af adelige familier, der alle er nominelt loyale over for det kejserlige hus. Fortællingens hovedperson er teenagedrengen Paul Atreides, søn af hertug Leto Atreides. I begyndelsen af romanen tvinges familien af kejseren til at flytte fra deres hjemplanet og magtbase til den mere lukrative, men også mere politisk omstridte planet Arrakis. Arrakis er leverandør af det bevidsthedsudvidende stof melange, som er af central vigtighed for bl.a. rumtrafikken og den religiøse, kvindelige orden Bene Gesserit. Som det hedder i begyndelsen af bogen: ” Den der kontrollerer krydderiet, kontrollerer universet”. 

Vi holder dig opdateret med nyt om ‘Dune’.

More Stories
scarface
‘Scarface’ i 8-bit